Industry

VIDEO / Premiera in Romania: programul-pilot “Sunt aerofob, dar ma tratez”

Astazi am participat la conferinta unde a fost anuntat programul-pilot pentru combaterea fricii de zbor “Sunt aerofob, dar ma tratez”, o premiera in Romania.

Sustinut de Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, TAROM si PsyCons, programul urmareste tratarea anxietății în timpul zborului. Din punct de vedere statistic, 1 din 5 oameni suferă de aerofobie, asa ca lansarea in tara noastra a acestui program intalnit in afara granitelor tarii – atat la companii aeriene, cat si la alti organizatori – este binevenita. Inițiativa acestui proiect a fost determinată de obiectivul declarat al Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB) de a oferi clienților servicii de cea mai bună calitate.

Cursurile vor fi asigurate de o echipă de psihoterapeuți specializați, iar printre participanții care și-au anunțat înscrierea în programul-pilot “Sunt aerofob, dar mă tratez” – o premieră absolută în România – se numără cunoscuții actori Marius Bodochi, George Ivașcu și Tania Popa. Programul-pilot este gratuit si dureaza 6 saptamani, cursurile urmand sa inceapa in prima sau in a doua sambata din octombrie. Fiecare sedinta din perioada-test va avea loc sambata si vor putea participa 6-10 persoane. Valentin Iordache, Directorul de Comunicare CNAB, a declarat ca se doreste dezvoltarea programului dupa terminarea perioadei de test, atunci cand si publicul larg se va putea inscrie.

In cadrul conferintei de presa – felicitari organizatorilor si lui Andrei Catalin Leonte, protagonistul momentului amuzant de la inceput! – pe langa oficialii implicati in proiect au luat cuvantul si doua persoane care “servesc aviatie pe paine”. Anca Petrache, copilot pe Boeing 737 TAROM (28 de ani, 5000 de ore de zbor, lucreaza pentru companie de 7 ani), ne-a explicat cum reactioneaza echipajul atunci cand la bord se afla persoane cu frica de zbor. Anca a inceput sa zboare la TAROM pe ATR si a efectuat primul zbor comercial cand avea 21 de ani. Geta Popescu, fosta insotitoare de bord TAROM si prietena Aeronews, ne-a impartasit din experientele avute cu astfel de pasageri de-a lungul carierei, facandu-le celor care nu se simt in largul lor in avion si cateva recomandari pentru a scapa de frica. Daca inca nu ati citit interviul cu Geta, acordat in exclusivitate pentru Aeronews.ro, o puteti face aici.

Foto: Teodor Stefan / Aeronews, Cristian Savu / CNAB.

11896127_890642211011880_9195055483573095907_n IMG_4119 IMG_4100 IMG_4096 IMG_3866 IMG_3940 IMG_4118 IMG_3910 IMG_3868 IMG_3888 IMG_3923

Leave a Reply