Business Jets

VIDEO: Falcon 5X, starul NBAA 2013

alt

Cea mai importantă premieră a ediției NBAA din acest an, desfășurată în Las Vegas, a fost noul Dassault Falcon 5X, prezentat în premieră mondială. Nici Gulfstream nu s-a lăsat mai prejos.

NBAA, National Business Aviation Association, se numără printre cele mai importante evenimente de profil din industrie. La ediția 2013 Dassault Aviation a prezentat noul Falcon 5X, cel mai important business jet de la lansarea programului Falcon. Gândit pentru zboruri lung-curier, Falcon 5X are un fuselaj mai lat decât modelul tri-motor 7X, o înălțime a cabinei de 1,98 metri și poate primi până la 16 pasageri. Cu 8 pasageri la bord, Falcon 5X are o autonomie de 9360 km.

Noul jet Dassault Falcon poate zbura din Los Angeles la Londra, din Sao Paulo la Chicago, Johannesburg la Geneva sau din Paris la Beijing. Falcon 5X va fi propulsat de motoarele Silvercrest produse de Snecma, fiind pentru prima dată când un business jet Falcon este lansat cu un motor complet nou sau cu unul produs de francezi. Falcon 5X va avea un preț de aproximativ 45 de milioane de dolari. Primul zbor este programat pentru primul trimestru din 2015, Dassault sperând să obțină certificarea înainte de sfârșitul lui 2016.

Tot la NBAA 2013 Gulfstream a anunțat că G650 a stabilit un nou record, efectuând cel mai rapid zbor spre vest, în jurul lumii, realizat de un avion subsonic. Zborul a durat 41 de ore și 7 minute, cu patru ore mai puțin decât recordul stabilit de G IV în 1987. Viteza medie înregistrată de G650: 915 km/h.

alt

alt

alt

alt

http://www.youtube.com/watch?v=lLzsMHDfE_8

http://www.youtube.com/watch?v=Z1TjFxcmvKI

Leave a Reply