Industry

Schimbări importante în conducerea TAROM

alt

Astăzi, 22 octombrie, Nicolae Demetriade și-a dat demisia din funcția de Director Executiv TAROM și membru CA. De asemenea, Dan Pascariu, Președintele Consiliului de Administrație, urmează să fie revocat din funcție.

Ce l-a determinat pe Nicolae Demetriade să demisioneze? Iată ce a declarat pentru Ziarul Financiar: ” Am sperat că o să reuşin să ne încadrăm în prevederile ordonanţei 107 şi să conducem compania după alte principii, adică să nu fie interferenţe din afara companiei în actul de conducere, dar m-am înşelat”. Nicolae Demetriade a absolvit Academia de Studii Economice în 1970 şi are peste 40 de ani de experienţă în industria de aviaţie şi de turism. A ocupat diverse funcţii de conducere în cadrul TAROM în perioada 1981-2002, între 2001-2002 fiind şi Director General al companiei. 

Totodată, Aeronews.ro a aflat că Dan Pascariu, Președintele CA TAROM, urmează să fie revocat din funcție în cursul zilei de astăzi, 22 octombrie. Pascariu a refuzat să comenteze motivele pentru care va fi schimbat din funcție. Pe de altă parte, managerul privat TAROM, belgianul Christian Heinzmann, va rămâne la conducerea companiei și după 19 noiembrie 2013. Aceasta este data la care ar fi trebuit să plece, după ce mandatul inițial de 4 ani i-a fost scurtat la un an.

alt

Leave a Reply