Industry

Un pilot Germanwings 4U9525 era in afara cockpit-ului cand avionul a inceput sa coboare rapid

By 25-03-2015 4 Comments

Potrivit unui oficial implicat in ancheta, citat de New York Times, pilotul ramas in afara cockpit-ului a incercat cu disperare sa revina, dar nu a reusit.

Informatia apare dupa ce CVR (Cockpit Voice Recorder) a fost analizat de anchetatori. Sursa citata de NY Times afirma ca prima parte a zborului a decurs conform planului, cei doi piloti avand o conversatie “lina si cool”. Apoi, inregistrarile audio din cockpit arata ca unul dintre ei a iesit si nu a mai putut reveni. “Cel care iesise bate usor in usor si nu i se raspunde. Apoi loveste usa din ce in ce mai tare. In continuare, nici un raspuns. Se aude clar cum incearca sa darame usa si sa revina in cockpit.” Acelasi anchetator continua: “Nu stim motivul pentru care pilotul a iesit din cockpit. Stim insa, cu siguranta, ca la finalul zborului, chiar inainte de impactul cu solul, in cabina se afla doar un pilot care nu deschide usa”.

Pilotii cu care am vorbit dupa aparitia articolului din NY Times ne-au spus ca exista un cod de acces pe care ambii piloti Germanwings ar fi trebuit sa-l stie. Totusi, chiar daca cel ramas in afara cockpit-ului l-a introdus, accesul i-a fost blocat – din motive inca neclare – de pilotul ramas in cockpit. Pilot care putea fi constient in momentul impactului sau nu. De fiecare data cand un pilot paraseste cockpit-ul, usa se inchide automat. Ea poate fi deschisa din exterior cu codul de acces doar daca deschiderea usii nu este blocata manual din cockpit. Asta ne aduce aminte de zborul Ethiopian Airlines 702, deturnat de copilot pe 17 februarie 2014. Foto: flyian.net

DE CITIT / Un expert in aviatie crede ca este posibil ca pilotul ramas in cockpit sa fi blocat intentionat usa, dupa care a prabusit avionul.

Parbriz spart si depresurizare cockpit, o posibila cauza a tragediei.
VIDEO / Pilotul Cezar Osiceanu despre prabusirea A320 Germanwings.
Filmul evenimentelor din 24 martie, zborul 4U9525 Germanwings.

Leave a Reply