Uncategorized

Tim Clark: Companiile aeriene trebuie sa ia o pozitie comuna in urma tragediei MH17!

By 21-07-2014 September 8th, 2014 No Comments
alt

Presedintele Emirates cere o reuniune internationala – organizata cu sprijinul IATA si ICAO – in urma careia companiile aeriene sa adopte o pozitei comuna in urma tragediei MH17.

Sir Tim Clark, inclus pe lista cavalerilor britanici in decembrie 2013, crede ca autoritatile locale din domeniul aviatiei ar trebui sa sfatuiasca mai bine companiile aeriene despre zonele in care este sigur (sau nu) sa zboare. “Extrem de manios” in urma tragediei MH17, presedintele Emirates, cea mai mare linie aeriana din lume ca numar de pasageri, afirma ca IATA si ICAO ar trebui sa organizeze reuniunea internationala.

“Daca zbori de la vest la est sau invers intre Europa si Asia vei ajunge, cel mai probabil, in zone de conflict. Cred ca trebuie impuse noi protocoale si va cadea in sarcina IATA, ICAO si a comunitatii de profil sa stabileasca ce prevad ele.” Clark a respins ideea echiparii avioanelor de pasageri cu dispozitive anti-racheta. “Nu vom ajunge nicaieri asa. Daca nu putem zbura cu avioanele de linie intr-un mod liber, fara frica de a fi doborati, atunci nu ar mai trebui sa operam deloc”, a adaugat presedintele Emirates.

Sectiunea Aeronews dedicata MH17, actualizata constant.

Leave a Reply