Uncategorized

VIDEO: cutiile negre MH17, predate de rebeli

Marti noaptea, in jurul orei 1:30, ora Romaniei, cutiile negre (FDR si CVR) ale Boeing-ului 777 Malaysia Airlines au fost predate anchetatorilor malaezieni de separatistii pro-rusi.

Este vorba despre Flight Data Recorder (FDR) si Cockpit Voice Recorder (CVR), care se vor dovedi vitale in a aflat ce s-a intamplat cu aeronava inaintea prabusirii. In urma discutiilor pe care Guvernul malaezian le-a purtat cu Alexander Borodai, liderul rebelilor pro-rusi, acesta a fost de acord sa predea anchetatorilor malaezieni cutiile negre. In plus, Borodai a fost de acord sa permita accesul anchetatorilor, in siguranta, la locul impactului pentru ca acestia sa poate incepe investigatia. In paralel, Arseniy Yatseniuk, Primul-Ministru al Ucrainei, a afirmat pe 21 iulie ca este gata sa predea conducerea anchetei autoritatilor olandeze. “Ca natiunea care a avut cele mai mari pierderi in acest caz, Olanda poate conduce ancheta in colaborare cu alte parti implicate.”

Tot luni seara, 282 de cadavre au fost transportate cu trenul, in vagoane refrigerate, de la Torez la Kharkiv. Trenul a plecat spre Kharkiv, via Donetsk, la ora locala 19:00. Acolo au fost preluate de reprezentanti olandezi. “Ulterior, cadavrele vor ajunge la Amsterdam la bordul unui C130 Hercules la bordul caruia se vor afla si 6 membri ai echipei de salvare malaeziene. Dupa ce legistii le vor examina, cadavrele cetatenilor malaezieni vor fi transportate inapoi acasaā€¯, a declarat Najib Razak, Primul-Ministru malaezian.

Sectiunea Aeronews dedicata MH17, actualizata constant.

http://www.youtube.com/watch?v=BLhO9a9ol8c

http://www.youtube.com/watch?v=Ri-FG–MJ70

http://www.youtube.com/watch?v=cI25R1Xdx14

Leave a Reply