Uncategorized

“Foarte probabil, coada s-a rupt prima, iar restul aeronavei a ajuns aproape intact la sol.”

alt

Este ipoteza lansata de un expert in structuri dupa ce a vazut resturile Boeing-ului 777 prabusit pe 17 iulie. In paralel, Ministerul Apararii din Rusia sustine ca un avion de vanatoare ucrainean a zburat in apropierea MH17 inainte ca acesta sa dispara de pe radar.

“Se vede destul de bine ca fuzelajul a fost lovit din afara spre interior, ceea ce sugereaza existenta unei rachete, si nu din interior catre exterior, asa cum s-ar fi intamplat daca o explozie ar fi avut loc la bord”, a afirmat Bill Waldock, expert in structuri si profesor la Embry-Riddle Aeronautical University. Bill crede ca prima care s-a rupt a fost “coada” aeronavei, ampenajul vertical, cand Boeing-ul 777-200ER inca zbura. “Orice s-a intamplat acolo sus a distrus mai intai coada, dupa care restul avionului a ramas, mai mult sau mai putin, intact pana la impactul cu solul”, a adaugat Waldock. Celelalte parti ale avionului – aripile, trenul de aterizare, motoarele (cel putin unul) si zona centrala a fuzelajului – au fost gasite relativ grupate.

alt

Recuperarea cutiilor negre (Flight Data Recorder si Cockpit Voice Recorder) va fi cruciala pentru a se stabili daca a fost vorba despre o problema tehnica a avionului, daca totul functiona perfect si chiar daca pilotii si-au dat seama, vreun moment, ca o racheta se indreapta spre ei. Duminica seara, o echipa de anchetatori ICAO (International Civil Aviation Organization) au ajuns la Kiev, unde au inceput imediat discutiile pentru a fi desemnati sa aiba grija de cutiile negre ca parte impartiala. Tot duminica, Alexander Borodai, liderul separatist al autoproclamatei Republici Populare Donetsk, a afirmat: “Cutiile negre au fost localizate si sunt pastrate aici, in Donetsk. Suntem gata sa le predam expertilor internationali in aviatie.” Inca nu se stie daca acele cutii au ajus si la Moscova, asa cum sustinea o sursa in urma cu cateva zile.

alt

Pe 21 iulie, in cadrul unei conferinte de presa, Generalul-Locotentent Andrey Kartopolov a declarat ca un avion de vanatoare ucrainean SU-25 ar fi zburat in apropierea MH17 inainte ca acesta sa dispara de pe radar. “L-am detectat urcand sper avionul Malaysia Airlines, la o distanta de 3-5 km de acesta, iar Kievul trebuie sa explice prezenta sa in zona”. Desi oficialul rus a afirmat ca SU-25 poate zbura pana la 10.000 de metri, specificatiile avionului arata un plafon maxim de zbor de 7000 metri (fara armament) si 5000 de metri (cu armament). Acelasi oficial rus sustine ca un satelit american se afla deasupra estului Ucrainei in momentul prabusirii MH17 si cere Statelor Unite publicarea fotografiilor si datelor. Acest video oferit de Ministerul Apararii din Rusia pare sa arate momentul disparitiei Boeing-ului 777 Malaysia Airlines de pe radar.

Sectiunea Aeronews dedicata zborului MH17, actualizata constant.

http://www.youtube.com/watch?v=HXx3pTxUeT8

alt

alt

alt

alt

alt

alt

Leave a Reply