Industry

TAROM, rezultate financiare pozitive

alt

Un comunicat de presă TAROM anunţă că implementarea managementului privat are ca rezultat performanţe financiare pozitive pe primele 6 luni ale acestui an.

Rezultatul financiar-contabil aferent primelor 6 luni din 2013 este mai bun cu 56,5 milioane lei, respectiv 47% comparativ cu aceeaşi perioadă din anul 2012. Compania TAROM prezintă un echilibru financiar adecvat, reflectat prin lipsa datoriilor restante către bugetul de stat sau orice alţi parteneri şi prin existenţa lichidităţilor necesare. “Tendinţa rezultatelor companiei este foarte încurajatore şi se datorează eforturilor susţinute ale angajaţilor, al căror suport este apreciat de către management, în mod deosebit. Ne aşteaptă în continuare o perioadă în care trebuie să acordăm o atenţie sporită în implementarea Planului de Management dar sunt încrezător că obiectivele stabilite pot şi vor fi realizate, cu angajamentul întregii echipe”, a declarat Christian Heinzmann, Director Executiv şi Accountable Manager.

În perioada ianuarie-iunie 2013 TAROM a eficientizat programul de zbor şi a optimizat reţeaua de rute fapt ce a determinat creşterea gradului de încărcare a aeronavelor cu 3% comparativ cu perioada similară din 2012. De asemenea, TAROM a înregistrat o creştere cu 1,4% a numărului de pasageri pe cursele regulate şi a transportat 974.984 pasageri. În prezent compania TAROM are 2006 angajaţi, mai puţin cu 4% față de 2012 datorită plecărilor voluntare şi pensionărilor. Noile curse lansate de TAROM anul acesta sunt: Bucureşti-Dublin, Iaşi-Bologna, Iaşi-Torino, Iaşi-Londra, Bucureşti-Praga şi Cluj-Praga.

http://www.youtube.com/watch?v=_tMU4rR2dQg

Leave a Reply