Industry

OFICIAL: Etihad cumpără 49% din JAT

By 01-08-2013 September 8th, 2014 No Comments
alt

Etihad Airways, linia aeriană națională a EAU, va cumpăra 49% din JAT Airways. Conform înțelegerii, compania JAT va fi redenumită Air Serbia. Aceasta va opera zboruri si la Bucuresti.

În urma acordului încheiat de Etihad Airways cu guvernul sârb, în vigoare de la 1 ianuarie 2014, compania arabă va cumpăra 49% din JAT Airways pentru 40 de milioane de dolari. Și guvernul sârb va face o infuzie “similară” de capital în JAT Airways, care va fi redenumită Air Serbia. Totodată, ambele părți – guvernul Serbiei și Etihad Airways – vor asigura fonduri suplimentare de 60 de milioane de dolari pentru a susține extinderea rețelei de rute Air Serbia și a respecta cererile de capital activ.

În plus, Etihad Airways se va ocupa de managementul noii companii aeriene în următorii 5 ani. Air Serbia va lansa în octombrie zborurile Belgrad – Abu Dhabi. Ruta va fi operată inițial de 4 ori pe săptămână, intenția fiind ca zborurile să devină zilnice. Totodată, rețeaua actuală JAT Airways (Air Serbia) de 33 de destinații va crește cu încă 12: Abu Dhabi, Banja Luka, Beirut, București, Budapesta, Cairo, Kiev, Ljubljana, Praga, Sofia, Varna și Varșovia. Aeronews v-a informat pe 28 martie 2013 despre achiziționarea a 49% din JAT de către Etihad. De asemenea, va reamintim ca pe 15 iunie Etihad Airways a lansat zborurile spre Belgrad.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

http://www.youtube.com/watch?v=eiXVK5Dy5UI

Leave a Reply