Features

STUDIU: Preferințele pasagerilor la bord

alt

Un studiu realizat de IFE Services, lider în furnizarea sistemelor de divertisment la bord, relevă care sunt preferințele pasagerilor atunci când zboară cu o companie aeriană.

Cu un procent de 41%, pe primul loc în topul preferințelor se situează vizionarea filmelor, fie că este vorba despre cele din sistemul IFE al liniei aeriene respective, fie că vorbim despre cele de pe tabletele și laptopurile pasagerilor. Lectura unei cărți sau a unei reviste se situează pe poziția secundă, cu 21%, în timp ce locul al treilea este ocupat de un somn odihnitor (17%). Cele mai populare gadget-uri luate de pasageri la bord sunt smartphone-urile (82%), laptop-urile (38%), tabletele (37%) și e-reader-ele (19%).

Același studiu arată că navigarea pe internet cu ajutorul conexiunii Wi-Fi câștigă teren, numărul avioanelor echipate cu acest sistem crescând cu 60% față de 2011. 67% dintre utilizatori ar utiliza din nou conexiunea Wi-Fi, în timp ce 12% dintre cei care au încearcat-o nu ar mai folosi-o pe viitor. Tinerii între 18-24 de ani reprezintă cea mai mare parte (75%) a pasagerilor care vor conexiune Wi-Fi. Studiul mai relevă că doar 5,4% dintre pasagerii companiilor aeriene americane utilizează Wi-Fi în timpul zborului.

Încasările adiționale (taxe de bagaje, alegerea locului în avion, etc) au atins 22,64 miliarde de dolari în 2012, pentru toate companiile aeriene la nivel global, o creștere de 920% față de 2007! Încasările din conexiunea Wi-Fi la bord vor atinge 1,5 miliarde de dolari până în 2015, estimeaza studiul, în timp ce numărul aeronavelor echipate cu Wi-Fi era de 3194 la sfârșitul lui 2012.

Leave a Reply