Industry

Precizări Blue Air depresurizare B737

alt

Pe 13 ianuarie, cabina unui Boeing 737-300 Blue Air ce opera zborul Bruxelles – București s-a depresurizat. Aeronava a aterizat în siguranță pe Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Aeronava cu 92 de pasageri, doi infanti si 5 membri ai echipajului a aterizat in conditii de siguranta pe Aeroportul International Henri Coanda (OTP) la ora 14:55, cu 5 minute intarziere fata de orarul de zbor. In timpul coborarii aeronavei in vederea intrarii acesteia in procedura de apropiere finala, cu aproximativ 10 minute inainte de aterizare, a fost semnalizata o depresurizare lenta a cabinei si ca urmare, mastile de oxigen au cazut din locasul special destinat depozitarii acestora.

Echipajul a urmat procedura standard prevazuta in manualul operational al producatorului aeronavei, informand pasagerii despre situatia ivita si monitorizand atent conditiile zborului, care in nici un moment nu s-au indepartat de la parametrii considerati standard, in conformitate cu reglementarile Autoritatii Aeronautice Romane, coroborate cu standardele de siguranta impuse de European Aviation Safety Agency (EASA).

Departamentul de Siguranta Blue Air, impreuna cu Departamentul de Calitate, studiaza atent inregistrarile parametrilor zborului in vederea stabilirii cu acuratete a cauzelor care au dus la acest incident minor si emiterea raportului final. Cu privire la cauza depresurizarii lente a cabinei, Blue Air va reveni cu detalii in urma finalizarii investigatiei de specialitate. Blue Air precizeaza ca securitatea pasagerilor si a membrilor echipajului nu a fost afectata de acest incident, considerat minor, in nici un moment al zborului.

Leave a Reply