Industry

Planul Boeing pentru bateriile 787, aprobat

alt

FAA, Administrația Federală de Aviație din SUA, a aprobat planul Boeing pentru certificarea unui nou design în cazul bateriilor problematice de pe 787 Dreamliner.

Acesta este primul pas din procesul care urmărește ridicarea sancțiunii impuse de FAA pentru toate Dreamliner-ele aflate în serviciul comercial și revenirea acestora în aer. Ray Conner, președintele și CEO-ul Boeing Commercial Airplanes, a declarat: “Propunerea noastră include 3 măsuri de siguranță. Am îmbunătățit designul elementelor bateriei pentru a preveni apariția defecte și pentru a le izola pe cele care mai pot apărea. În al doilea rând am optimizat procesele de producție, operare și testare a bateriilor. Mai mult, dacă o baterie va mai ceda am introdus un nou sistem de protecție care va împiedica ca supraîncălzirea bateriei să afecteze funcționarea avionului”.

FAA a afirmat că planul de certificare aprobat presupune ca Boeing să efectueze analize și teste detaliate pentru a dovedi că “noul” 787 Dreamliner respectă normele actuale de siguranță. În acest sens FAA a acordat Boeing permisiunea de a începe zboruri de test cu două Dreamliner-uri: numărul 86 și ZA005. Toate cele 50 de 787 Dreamliner aflate în serviciul comercial sunt reținute la sol de la mijlocul lui ianuarie după două incidente serioase legate de bateriile Li-Ion instalate la bord.

Leave a Reply