Industry

Pista nordica DXB, redeschisa pe 21 iulie

By 20-07-2014 September 8th, 2014 No Comments
alt

Dubai International va opera din nou la capacitate maxima incepand de luni, 21 iulie, dupa redeschiderea pistei nordice. Cele doua piste au fost inchise alternativ, pentru modernizare, din 1 mai.

Despre inchiderea alternativa a celor doua piste pentru 80 de zile v-am spus pe Aeronews.ro la momentul respectiv. Proiectul de modernizare a implicat reasfaltarea intregii piste nordice, lunga de 4 km, dar si upgradarea luminilor, respectiv construirea de noi cai de rulare si iesiri rapide la pista sudica. Pe masura ce numarul avioanelor care opereaza pe DXB creste rapid, modernizarea celor doua piste era necesara. Procesul a necesitat 800.00 de tone de ciment si pietris, 11.000 de becuri pentru piste, 1050 km de cabluri si 8,3 km de tevi de scurgere.

Redeschiderea pistei nordice inseamna si revenirea pe DXB a companiilor aeriene care au operat o serie de zboruri de pe Al Maktoum International, Dubai World Central (DWC) in cele 80 de zile, printre ele aflandu-se si flydubai. Patru operatori – Wizz Air, Gulf Air, Jazeera Airways si Qatar Airways – raman pe DWC, de unde operau si inainte de inceperea upgrade-urilor pe DXB. Potrivit Dubai Airports, peste 5 milioane de pasageri au ajuns pe Dubai International in luna mai, chiar daca o pista a fost inchisa. In primele 5 luni ale anului, numarul pasagerilor pe DXB a crescut cu 9,2% fata de ianuarie-mai 2013, ajungand la 29.608.364.

Orarul de vara flydubai la Bucuresti.

Noul Business Lounge flydubai T2, DXB.
Codurile de aeroport si povestile lor.

http://www.youtube.com/watch?v=VCNoAG6kwTs

http://www.youtube.com/watch?v=KsgTqk3iyYE

Leave a Reply