Industry

Korean Air poate cumpăra 44% din CSA

alt

Guvernul ceh a aprobat vânzarea a 44% din acțiunile companiei CSA Czech Airlines către Korean Air. Contractul urmează să fie semnat pe 9 aprilie, potrivit unor surse.

Korean Air a rămas singurul cumpărător interesat de acțiunile Czech Airlines după ce Qatar Airways s-a retras din cursă. Pentru 44% din CSA Korean Air va plăti 2,64 de milioane de euro. Ministrul de Finanțe ceh a susținut această vânzare afirmând că este o ocazie bună pentru ca viitorul companiei aeriene să fie asigurat, cu implicații benefice și pentru aeroportul Vaclav Havel din Praga. Korean Air operează deja zboruri spre Praga și, potrivit planului de privatizare, va face din acest oraș unul din punctele sale de transfer în Europa.

Fondată în 1923, Czech Airlines este una dintre cele mai vechi linii aeriene din Europa. Compania a început să aibă serioase probleme financiare de când un plan de extindere a eșuat și a fost nevoită să adopte un program dur de restructurare. În 2011 – ultimul an pentru care sunt disponibile rezultate – Czech Airlines a transportat 4,25 de milioane de pasageri și a pierdut 12,3 milioane de dolari. În anul 2009 guvernul ceh a încercat să privatizeze compania dar procesul a eșuat.

Leave a Reply