Industry

Finnair introduce serviciul de check-in social

alt

După KLM “Meet & Seat” și alte companii aeriene îmbină platformele sociale cu aviația. Cel mai recent exemplu este Finnair, care a introdus un nou serviciu de check-in social.

Serviciul respectiv permite pasagerilor Finnair să-și lege profilul lor de Facebook cu layout-ul locurilor din avion. Astfel, ceilalți pasageri pot vedea profilul Facebook al colegilor de călătorie pe zborul respectiv, unde s-au așezat și cine se mai află la bord. După completarea check-in-ului, utilizatorul acestui nou serviciu Finnair le poate spune amicilor de pe rețelele sociale numărul locului și timpul estimat al aterizării.

Serviciul Finnair arată profilul public de Facebook al utilizatorului și este vizibil doar pasagerilor de pe zborul respectiv. Folosirea acestui nou serviciu este opțională, desigur, astfel că cei care nu-l agreează pot călători “incognito”, ca și până acum. În plus există posibilitatea ca check-in-ul social să fie dezactivat în orice clipă, împiedicându-i astfel pe ceilalți pasageri să vadă profilul de pe rețeaua socială corelat cu locurile din avion. Într-o primă fază noul serviciu Finnair – dezvoltat alături de Amadeus IT Group – funcționează doar cu Facebook dar va fi extins și la alte rețele sociale.

Leave a Reply