Industry

IST-Dubai, rută profitabilă pentru Turkish

alt

Aceasta este cea mai profitabilă rută din Orientul Mijlociu pentru Turkish Airlines. În 2012 profiturile pe această rută au fost de 21,5 milioane de euro, de 3 ori mai mult ca în 2010.

Potrivit lui Ayse Misirli Mirza, directorul general Turkish Airlines din Dubai, ruta a înregistrat o creștere de 16% a pasagerilor Business Class și de 36% a celor de la Economy în ultimii 2 ani. În prezent Turkish zboară de două ori pe zi între Dubai și Istanbul. Și Abu Dhabi este o destinație profitabilă pentru Turkish Airlines, compania operând 6 zboruri săptămânale dinspre/către Istanbul. În 2012 Turkish Airlines, membru Star Alliance, a transportat 332.719 pasageri către Emiratele Arabe Unite.

“Ne propunem încasări de 53 de milioane de euro de pe ruta Istanbul-Dubai în acest an, un salt important de la cele 38 de milioane de euro obținute în 2012”, a declarat Ayse Misirli Mirza. Dubai a contribuit cu 21,5 milioane de euro la profitul global înregistrat de Turkish Airlines anul trecut. Anul acesta vrem să mărim suma la cel puțin 29 de milioane de euro, a completat Mirza. În ultimii 2 ani, Turkish Airlines a mărit numărul locurilor pe zborurile către Dubai cu 36% iar în primul trimestru din 2013 a avut un grad de ocupare de 88% pe ruta Istanbul-Dubai.

Leave a Reply