Industry

International Airlines Group (IAG) va prelua NIKI

Suma platita de IAG: 20 de milioane de Euro. Totodata, International Airlines Group s-a angajat sa ofere NIKI lichiditati de pana la 16,5 milioane de Euro.

Tranzactia are loc prin intermediul unei noi divizii Vueling care va functiona ca o companie austriaca si va lucra initial ca entitate separata. Potrivit unor surse, noua companie va avea pana la 740 de fosti angajati NIKI. Asa cum stiti, avioanele NIKI au ramas la sol incepand din 14 decembrie. Intelegerea dintre IAG si NIKI trebuie sa primeasca si aprobarea autoritatilor europene din domeniu.

Prin preluarea NIKI, International Airlines Group primeste pana la 15 Airbus-uri din gama A320 si slot-uri interesante pe mai multe aeroporturi, inclusiv Viena, Dusseldorf, Munchen, Palma de Mallorca si Zurich. Willie Walsh, CEO-ul IAG, a declarat: “NIKI ni s-a parut cea mai viabila optiune, din punct de vedere financiar, ca parte din airBerlin si accentul pus pe calatoriile leisure completeaza de minune filozofia Vueling. Aceasta preluare va permite Vueling sa-si extinda prezenta in Austria, Germania si Elvetia.”

Leave a Reply