Industry

Norwegian Air Argentina a primit aprobarea pentru inceperea zborurilor

Divizia Norwegian Air Argentina a primit aprobarea din partea Ministerului Transporturilor argentinian pentru a opera zboruri interne si internationale cu plecare din Argentina.

Din cele 155 de rute cerute, 152 au fost aprobate, iar zborurile ar trebui sa inceapa pana in iunie 2018. Norwegian Air Argentina (NAA) va investi 4,3 miliarde de dolari in urmatorii 12 ani, compania intentionand sa creeze 4 hub-uri majore in tara: Buenos Aires, Cordoba, Salta si Mendoza. Noile hub-uri vor duce la aparitia a 3200 de locuri de munca directe si peste 50.000 de locuri de munca indirecte in zonele din vecinatatea hub-urilor.

Pe rutele interne, Norwegian Air Argentina va concura direct cu operatorul national Aerolineas Argentinas, care detine 74% din piata. Oficialii NAA cred insa ca tarifele mai scazute vor convinge pasagerii sa apeleze la serviciile Norwegian Air Argentina. Initial, flota Norwegian Air Argentina va avea 70 de avioane, Boeing 737-800 si 787 Dreamliner. Primele aeronave vor ajunge in Argentina in ianuarie, pentru inceperea procesului de certificare.

Divizia Norwegian Air din Argentina va oferi si zboruri internationale. Printre destinatiile anuntate pana acum regasim Miami, Barcelona, Madrid, Honolulu, Ft. Lauderdale, Oslo, Moscova, Tel Aviv, Dallas/Ft. Worth, Chicago, Washington D.C., San Francisco si Los Angeles. Pe aceste rute, Norwegian Air Argentina va intra in concurenta cu United Airlines, American Airlines si Delta Air Lines.

Leave a Reply