Industry

INSIDER / Wizz Air vrea sa zboare din Londra in Statele Unite si Canada

Potrivit unor surse, Wizz Air vrea sa inceapa zboruri transatlantice de pe aeroportul londonez Luton catre New York si Toronto in martie 2018.

Zborurile spre coasta de est a Statelor Unite ar urma sa fie operate cu A321ceo (Current Engine Option), model ce are o autonomie de 5950 km. Wizz Air are 22 in flota si trebuie sa primeasca inca 19 pana in 2019, iar in luna iunie a mai comandat 10, ele urmand sa intre in flota in 2018 si 2019. De altfel, Jozsef Varadi, CEO-ul Wizz Air, a declarat ca vrea sa obtina certificat de operator (AOC) britanic, lucru care ar permite operatorului low-cost sa inceapa zboruri directe din Londra spre SUA, dar si sa anuleze efectele Brexit. Daca informatiile legate de zborurile spre SUA se confirma, Wizz Air se va alatura companiilor Norwegian, WestJet, Aer Lingus, Icelandair, Air Canada si WOW Air care opereaza curse transatlantice cu avioane monoculoar. via pasazer.com

Ce spune Wizz Air? “Nu comentam zvonurile si speculatiile aparute in presa” – o declaratie pe care am mai auzit-o si cu alte ocazii. Pe de alta parte, anumiti oficiali Wizz Air afirmau in iulie, in cadrul companiei, ca aeroportul din Atena este prea scump, si totusi in urma cu 3 zile au anuntat zboruri spre ATH din Bucuresti si Cluj-Napoca.

Leave a Reply