Industry

Grupul Lufthansa, evolutie in Romania

alt

Vineri, 14 martie, am participat la o conferință de presă în care oficialii Grupului Lufthansa au prezentat, printre altele, și rezultatele aferente anului 2013 pe piața din România.

Anul trecut, Grupul Lufthansa a transportat 1.378.636 pasageri pe rutele dintre România și hub-urile sale din Frankfurt, Munchen, Dusseldorf, Zurich și Viena, o creștere de 1,85% în raport cu 2012. În 2013, Lufthansa German Airlines și-a mărit gradul de încărcare al zborurilor din și înspre România. Aeronavele au avut un grad de ocupare de 75,5%, o creștere de 2,8% față de anul precedent. Am aflat, de asemenea, că Grupul Lufthansa deține 27,2% din piața autohtonă, estimările pentru 2014 fiind de 1,5 milioane de pasageri transportați.

Alături de celelalte companii aeriene din Grup – Germanwings, SWISS și Austrian Airlines – Lufthansa desfășoară operațiuni în 5 orașe din România: București, Timișoara, Sibiu, Iași și Cluj. Companiile partenere Lufthansa Group operează 97 de zboruri directe săptămânale din România către hub-urile Grupului din Frankfurt, Munchen, Dusseldorf, Zurich și Viena. La nivel global, Lufthansa Group a transportat anul trecut aproape 105 milioane pasageri operand 1.028.260 de zboruri, numarul angajatilor fiind de 118.214. Veniturile din 2013 au atins 30,03 miliarde de euro, rezultatul operational fiind de 697 milioane de euro.

alt

În 2013, Lufthansa a mărit frecvența zborurilor din Sibiu către Munchen la două pe zi, schimbare care va fi păstrată și în programul de vară. În plus, compania a suplimentat zborurile pe rutele Timișoara-Munchen și București-Viena. Alocarea unor aeronave mai mari pentru zboruri către toate destinațiile se reflectă în creșterea cu 12% a capacității în cazul zborurilor operate de Lufthansa și cu 14% în cazul celor operate de Austrian Airlines. De precizat că aeronavele Lufthansa care zboară între România și Germania sunt echipate cu „noua cabină europeană”, ce aduce fotolii de piele și un spațiu personal mai generos atât pentru pasagerii Business Class, cât și pentru cei din Economy.

Cu ocazia conferinței de presă l-am cunoscut și pe Antonio Tassone, care a fost numit General Manager Lufthansa Group pentru România și Moldova în februarie 2014. Responabil pentru vânzări și marketing Lufthansa Group în cele două țări, Antonio Tassone s-a alăturat Grupului Lufthansa în 2000, în calitate de Global Key Account Manager în Paris, Franța. După 7 ani petrecuți în Paris, a preluat funcția de Senior Manager Corporate Business Development pentru Orientul Mijlociu, Africa, Europa Centrală și de Est și Pakistan la Lufthansa German Airlines. În 2010 a devenit General Manager, Operațiuni și Vânzări Lufthansa și Austrian Airlines în Tripoli.

alt

alt

Leave a Reply