Industry

Gloante trase asupra unui 737 flydubai

Patru companii aeriene din Emiratele Arabe Unite nu mai zboara spre Baghdad dupa ce asupra unui avion flydubai s-au tras focuri de arma luni seara, 26.01.

Boeing-ul 737-800 inmatriculat A6-FEK efectua zborul FZ215 din Dubai si se pregatea sa aterizeze pe aeroportul din Baghdad. Pe cand executa approach-ul pentru pista 15L, avionul a fost atins de gloante, insa a aterizat cu bine la 16:50 ora locala. Potrivit unui oficial citat de Reuters, 2 pasageri au fost raniti usor cand 3 sau 4 gloante au lovit fuzelajul Boeing-ului 737-800 flydubai. Pana acum nu s-a putut stabili cine si de unde a tras. Drept urmare, flydubai, Emirates, Air Arabia si Etihad Airways si-au suspendat zborurile spre Baghdad pe termen nedefinit, respectand o directiva primita de la Autoritatea de Aviatie Civila din EAU. La bord se aflau 154 de pasageri.

Un purtator de cuvant flydubai a spus ca daunele provocate aeroanvei sunt in linie cu cele cauzate de arme de foc, dar a infirmat faptul ca vreun pasager a fost ranit. O ancheta in acest caz a fost deschisa. Anul trecut, cateva companii aeriene au decis ca zborurile lor sa ocoleasca spatiul aerian al Irakului ca masura de precautie (vezi accidentul Malaysia Airlines MH17 din Ucraina). Foto: Hayder al-Khoei.

B8TwYpvIAAAwRVV

Leave a Reply