Industry

Gatwick Londra poate primi Airbus A380

alt

Aeroportul londonez Gatwick a inaugurat extensia dedicată celui mai mare avion de pasageri din lume, A380. Realizarea acesteia a costat 6,4 milioane de lire sterline.

Noua extensie permite aeroportului Gatwick să primească, în viitor, zboruri comerciale efectuate regulat cu Airbus A380. Designul extensiei a fost realizat de firma WS Atkins – celebră pentru forma hotelului Burj Al Arab din Dubai – în timp ce construcția a fost asigurată de Vinci. Pentru a marca inaugurarea, Emirates – cel mai mare operator de A380 din lume – a efectuat un zbor special Dubai-Gatwick cu A380. Super jumbo-ul a aterizat pe Gatwick la ora locală 12:15 și a decolat două ore mai târziu “aproape plin”. În prezent Emirates operează 5 zboruri zilnice cu A380 între Dubai-Londra și un zbor zilnic cu super jumbo între Dubai-Manchester.

Emirates deservește Gatwick cu Boeing 777-300ER de 3 ori pe zi. Aceste zboruri au un grad de încărcare de 88%, astfel că premizele pentru introducerea curselor cu A380 sunt asigurate. Aeroportul Gatwick este tranzitat anual de 34 de milioane de pasageri și își poate mări capacitatea cu încă 25% pentru a atinge circa 38 de milioane de pasageri anual până în 2020. Cel mai aglomerat aeroport din lume cu o singură pistă, Gatwick se bazează pe creșterea numărului de pasageri aflați la bordul aeronavelor pentru a-și atinge obiectivele în următorii 7 ani.

alt

Leave a Reply