Industry

Etihad va prelua 49% din JAT Airways

alt

Etihad Airways, a treia mare companie aeriană din Orientul Mijlociu, va cumpăra 49% din acțiunile JAT Airways (Serbia). Înțelegerea va fi semnată la mijlocul lunii aprilie.

Anunțul făcut de Ministrul Finanțelor din Serbia vine într-un moment în care JAT Airways se află aproape de faliment și guvernul țării încearcă să o salveze. Înțelegerea cu Etihad Airways urmează să fie semnată la mijlocul lunii viitoare la Belgrad. Guvernul urmează să concedieze 1300 de angajați JAT Airways și vrea să extindă flota cu 6 noi aeronave. De asemenea, oficialitățile sârbe au demarat discuțiile cu Airbus pentru a închiria 4 avioane. Etihad Airways va ajuta compania aeriană sârbă să le închirieze înainte de începutul sezonului turistic, în iunie.

JAT Airways se va alătura astfel “alianței” formate în jurul Etihad Airways, din care fac parte airbelin, Aer Lingus, Virgin Australia și Air Seychelles. În plus, Etihad și JAT vor începe zborurile zilnice între Belgrad și Abu Dhabi, urmând să introducă frecvențe și între Belgrad-Chicago și alte 3 destinații americane alături de airberlin.

http://www.youtube.com/watch?v=5fVcJ9cui8A

Leave a Reply