Industry

FAA ar putea scurta zborurile cu 787

alt

În timp ce Boeing se străduiește să reia zborurile cu Dreamliner, FAA ar putea impune o interdicție temporară pe unele zboruri transoceanice operate până acum cu 787.

Experți din aviație și oficiali ai guvernului american au afirmat că FAA (Administrația Federală de Aviație) ar putea scurta timpul permis de zbor al Boeing-ului 787 după ce acesta revine în aer. Pierderea dreptului de a zbura pe distanțe lungi (ETOPS) ar fi o lovitură neașteptată pentru Boeing și clienții săi de 787 și ar putea duce chiar la anularea anumitor rute. Scott Hamilton, un analist din domeniu, a afirmat: “Dacă FAA aprobă doar zborurile deasupra continentului acest lucru ar avea un impact negativ asupra Boeing-ului 787 Dreamliner. În funcție de cât va dura interdicția putem vorbi despre o șifonare a argumentelor în favoarea Dreamliner-ului, un avion care a fost gândit întocmai pentru a opera pe distanțe lungi, intercontinentale.”

După reținerea la sol a celor 50 de Dreamliner-uri din întreaga lume Boeing a pierdut până la 450 de milioane de dolari (venituri și plăți compensatorii către operatori). Alte restricții care vizează 787 ar putea mări pierderile Boeing. Până în momentul în care toate exemplarele 787 aflate în serviciul comercial au fost reținute la sol, pe 16 ianuarie, Dreamliner putea să zboare pe rute aflate la 3 ore de un aeroport. Boeing a cerut FAA să extindă raza de acțiune permisă până la 5 ore și jumătate. Dacă cererea producătorului american va fi acceptată, companiile aeriene ar putea efectua mai multe zboruri peste zone îndepărtate precum Polul Nord.

http://www.youtube.com/watch?v=xkfnr3K4ScU

Leave a Reply