Industry

Dobrolet, noua divizie low-cost Aeroflot

alt

Aeroflot a anunțat numele viitoarei divizii low-cost. Dobrolet va începe să opereze zboruri în primăvara anului viitor, flota urmând să fie compusă din 8 Boeing-uri 737-800NG.

Noua divizie low-cost va avea sediul central “în regiunea Moscova” și va zbura inițial către St. Petersburg plus alte 8 orașe din Rusia. De asemenea, Dobrolet va deservi și destinații internaționale, Turcia și Marea Roșie (Egipt) numărându-se printre primele. Boeing-urile 737-800NG vor fi configurate într-o singură clasă de călătorie, oficialii Dobrolet promițând tarife “cu 40% mai mici” decât principalii rivali. Adică easyJet, care zboară spre Moscova din Londra Gatwic și Manchester din martie 2013, respectiv Wizz Air, care a lansat zborurile Budapesta-Moscova în septembrie.

Pasagerii Dobrolet nu se vor bucura de prea multe la bord și vor trebui să plătească pentru mâncare și băutură. Scaunele nu se vor rabata, avioanele nu vor oferi divertisment la bord și interioarele acestora vor fi curățate doar o dată pe zi. Totuși, vor există scaune cu spațiu extra pentru picioare, locuri care vor putea fi rezervate contra unei taxe suplimentare. Denumirea Dobrolet – în traducere, “zbor plăcut” – a fost folosită de Aeroflot în primii 8 ani de existență.

alt

Leave a Reply