Industry

British Airways anunță noi tipuri de tarife

alt

British Airways lansează două noi categorii de tarife pentru întreaga sa rețea de zboruri pe distanțe scurte, acoperind mai mult de 90 de destinații.

În plus fată de categoriile deja existente – standard și flexibile – oaspeților companiei li se oferă acum ocazia de a achiziționa bilete care acoperă o gamă mai largă de nevoi referitoare la bagaje și flexibilitate: biletele de tip “hand-baggage only” și semi-flex. Biletele au fost deja puse în vânzare pentru toate rutele europene şi de pe teritoriul Marii Britanii, cu plecare şi sosire de pe aeroporturile Heathrow, Gatwick şi London City.

Un bilet semi-flex le va oferi oaspeţilor British Airways toate avantajele unui bilet standard, cum ar fi oferta generoasă pentru bagajele de cală și masa servită la bord. În plus, acestia se vor putea bucura de:


– Modificarea gratuită a rezervărilor în ziua plecării, de pe acelaşi aeroport spre aceeaşi destinaţie
– Opţiunea de alegere gratuită a locului din avion, cu două zile înainte de data călătoriei
– Posibilitatea de a modifica data călătoriei în avans fără nicio taxă

Tarifele semi-flex reprezintă o optiune care combină avantajele biletelor standard şi ale celor flexibile. Astfel, în ziua călătoriei, pasagerii îşi pot modifica gratuit rezervarea. De exemplu, dacă o persoană aflată la o întâlnire constată că discuţiile se încheie mai târziu decât anticipase iniţial, ea se poate răzgândi şi alege un zbor de întoarcere care decolează mai târziu, cu condiţia ca pentru cursa respectivă să existe încă locuri disponibile. În asemenea cazuri nu vor exista taxe pentru modificări sau de servicii, iar oaspeţii British Airways nu vor avea de plătit nici diferenţa dintre costul iniţial al biletului şi preţul disponibil în ziua respectivă.

Dacă un pasager trebuie să îşi modifice rezervarea cu o zi înainte de data călătoriei, acesta nu va avea de plătit taxa de schimbare a datei, ci doar eventualele diferenţe de preţ pentru biletul respectiv. Oaspeţii British Airways care au achizitionat bilete semi-flex vor beneficia şi de avantajul de a-şi putea rezerva un loc pe ba.com, gratuit, cu două zile înainte de data călătoriei – oferind astfel un avantaj fata de biletele standard, care permit acest lucru cu 24 de ore înainte de zbor.

De asemenea, călătorii pot să aleagă şi să combine categoriile standard, semi-flex şi fully – flex pentru acelaşi bilet. De exemplu, un călător care pleacă din Bucuresti la Londra pentru o întâlnire poate opta pentru un bilet standard la dus, fiindcă ştie la ce oră va începe întâlnirea, dar îşi poate cumpăra la întoarcere un bilet semi-flex, pentru eventualitatea în care discuţia s-ar putea termina mai devreme decât anticipase iniţial.

Oaspeţii British Airways care optează pentru bilete de tipul “hand baggage-only” se pot bucura în continuare de oferta British Airways în ceea ce privește dimensiunile bagajului de mână (56cm x 45cm x 25cm), plus o poşetă sau o geantă de laptop.

De retinut:

1. Modificarea datelor de zbor în ziua călătoriei pentru biletele semi-flex se poate face cu cel puţin o oră înainte de ora decolării, pe ba.com, prin call center-ul British Airways, la aeroport sau prin agenţii de turism;
2. Biletele de tip “hand baggage-only” nu se pot combina cu bilete standard, semi-flex şi fully-flex;
3. Oaspeţii cu rezervări semi-flex vor continua să câştige Puncte Avios şi Tier Points;
4. Pentru informaţii complete despre volumul şi greutatea bagajelor acceptate de British Airways, click aici.

Leave a Reply