Military

Concurs de parașutism în oraș

alt

Red Bull Ordinul Smaranda, prima competiție de parașutism în oraș, va avea loc sâmbătă, 30 iunie, în Parcul Izvor din București. Aeronews.ro este partener media.

Competiția celor mai bune parașutiste – organizată de Aeroclubul României – va începe la ora 10:00 în Parcul Izvor din București, intrarea fiind liberă. În plus, spectatorii vor avea ocazia să vadă în acțiune și formația de parașutism suprapuneri (Echipa Națională de Lucru Relativ pe Cupolă) și să urmărească evoluția lui Alexandru Nicolau, Campionul Mondial la parașutism – aterizare la punct fix. Deși vorbim despre a treia ediție a competiției, este pentru prima dată când aceasta se desfășoară în mijlocul orașului.

Red Bull Ordinul Smaranda, o competiție de aterizare la punct fix, este dedicată primei femei parașutist din România, Smaranda Brăescu, multiplă recordmenă naționala și mondială. Această disciplină a parașutismului – aterizarea la punct fix – presupune lansarea participantelor de la o înălțime de aproximativ 1500 de metri, aterizarea trebuind sa fie făcută pe un cerc cu diametrul de 1 cm! Printre parașutistele aflate pe grila de start se numără și membre ale lotului național, instructoare de parașutism, precum și membre ale loturilor județene ale Aeroclubului României.

alt

Leave a Reply