Features

Concorde MSN1 a plecat spre Aeroscopia

By 14-03-2014 September 8th, 2014 No Comments
alt

Vineri, 14 martie, Concorde-ul MSN1 (F-WTSB) a început călătoria către muzeul Aeroscopia din Toulouse, muzeu în aer liber care își va deschide porțile la sfârșitul acestui an.

MSN1 este unul dintre primele exemplare Concorde construite la Toulouse și aparține Academie Nationale de l’Air et de l’Espace. Înmatriculat F-WTSB, Concorde MSN1 efectua primul său zbor pe 6 decembrie 1973 înainte de a participa la testele la înaltă altitudine din Maroc, în octombrie și noiembrie 1974. Ulterior, MSN1 a fost folosit ca exemplar de test și mai apoi avion prezidențial până pe 19 aprilie 1985, când avea să aterizeze pentru ultima dată la Toulouse. Restaurat cu sprijinul departamentului Airbus Heritage, Concorde-ul MSN1 este echipat atât cu instalațiile folosite în timpul zborurilor-test, cât și cu aproximativ 30 de locuri.

Astăzi, 14 martie, supersonicul a început călătoria de la uzina Jean-Luc Lagardère – acolo unde s-a aflat în ultimele luni după ce a fost renovat și vopsit integral – către viitorul muzeu Aeroscopia. Susținut financiar de Airbus cu 3,5 milioane de euro, muzeul va mai include exponate rare precum un Caravelle, unul dintre primele Airbus-uri A300 și primul A400M de test. Născut în 1969 la Toulouse, emblematicul Concorde a fost mândria Franței și a Marii Britanii pentru aproape 35 de ani. Chiar dacă zborurile au fost oprite în 2003, Concorde va rămâne întotdeauna viu în inimile pasionaților de aviație de pretutindeni. Vă reamintim că pe 2 martie 2014 s-au împlinit 45 de ani de la primul zbor Concorde.

http://www.youtube.com/watch?v=0bhZSrRSEKw

alt

alt

Leave a Reply