Uncategorized

Zborul 370. Boeing-ul ar mai fi trimis mesaje încă 5 ore dupa ultimul contact radar.

alt

Începând de astăzi, 14 martie, Malaysia Airlines a modificat numărul zborurilor MH370/3701 între Kuala Lumpur și Beijing, acestea devenind MH318/319. În paralel, au apărut noi informații cum că Boeing-ul 777 ar mai fi comunicat cu sateliții încă 5 ore după ce a dispărut de pe radar.

14 MARTIE, update 20:00 Inmarsat a confirmat ca reteaua sa de sateliti a inregistrat semnale de la Boeing-ul 777 Malaysia Airlines, dar nu a spus si cand au fost primite in raport cu disparitia avionului de pe radar. Semnalele au fost descrise ca fiind “de rutina, trimise automat”. Inmarsat a trimis ulterior informatiile specialistului in comunicatii SITA, care le-a directionat mai apoi catre Malaysia Airlines. Inmarsat nu a precizat care dintre cei 10 sateliti geostationari pe care ii opereaza au receptionat semnalele. Se pare ca WSJ a avut dreptate (vezi mai jos).

UPDATE 11:00 Potrivit investigatorilor citați de Wall Street Journal, avionul ar mai fi trimis sateliților, în repetate rânduri, niște ping-uri cu locația sa timp de 5 ore după ultimul contact radar. Sateliții au primit și informații legate de viteză, direcția și de altitudinea la care se afla Boeing-ul 777-200ER dispărut în dimineața zilei de 8 martie. “Ping-ul final a fost trimis de undeva de deasupra apei, la o altitudine normală de croazieră”, spun anchetatorii. Aceștia nu au aflat încă de ce mesajele trimise de avion s-au oprit, dar presupun că din cauza prăbușirii. Alții cred că sistemele de la bord au fost oprite intenționat de cineva, tocmai pentru ca poziția avionului să nu poată fi aflată.

Ping-urile automate, sau încercările Boeing-ului 777 de a luat legătura cu sateliții operați de Inmarsat PLC, au fost trimise de mai multe ori după ultimul contact radar cu avionul dispărut. Este ca și cum avionul ar fi spus: “Sunt aici, gata să transmit date!” Anchetatorii afirmă că avionul a rămas intact și nu a fost distrus de o explozie (act terorist) sau de un defect mecanic major 5 ore după ce a fost văzut pe radar ultima dată. Dacă lucrurile au stat așa, aeronava ar fi putut parcurge peste 4070 km de la ultima poziție cunoscută.

Click aici pentru sectiunea dedicata zborului MH370, actualizata constant.

Leave a Reply