Uncategorized

15 martie. Boeing-ul si-a schimbat altitudinea si directia de mai multe ori.

alt

Noi informatii arata ca Boeing-ul 777 a efectuat schimbari importante de altitudine dupa disparitia de pe radarul civil. Si directia aeronavei s-a schimbat de mai multe ori, ca si cand ar fi fost inca sub comanda pilotilor.

Declaratiile au fost facute de investigatori americani care au dorit sa-si pastreze anonimatul. Conform radarelor militare malaeziene, avionul a urcat la 13,7 km (45.000 feet) – peste altitudinea maxima aprobata pentru 777-200ER – si a virat brusc spre vest. Informatiile radarelor militare, care nu au fost facute publice, dar au ajuns in posesia China si SUA, arata ca aeronava a coborat apoi – fara a mentine un ritm constant – la 7 km altitudine (23.000 feet) pe masura ce s-a apropiat de insula Penang.

Acolo, avionul a incetat sa mai zboare pe directia S-V, a urcat la o altitudine mai mare si a zburat catre N-V peste stramtoarea Malacca, spre Oceanul Indian. Schimbarile de altitudine, dar si cele doua (cel putin) schimbari majore de curs pot fi puse pe seama pilotilor sau a unor atacatori aflati la comenzi, care au deturnat avionul. In lumina noilor date, multi se intreaba de ce fortele militare nu au raspuns imediat, mai ales ca oficialii malaezieni au spus ca radarele militare ar fi detectat avionul, dar nu a fost interceptat pentru ca nu parea ostil.

Click aici pentru sectiunea dedicata zborului 370, actualizata constant.

Leave a Reply