Uncategorized

PM malaezian: “Cineva a oprit intentionat transponderul si sistemul ACARS”.

alt

Najib Razak, a sustinut in aceasta dimineata (14:30 ora Malaeziei) o noua conferinta de presa, la sapte zile dupa disparitia zborului 370 Malaysia Airlines, operat cu un Boeing 777-200ER. Iata ce a declarat.

“Actiunile de cautare si salvare sunt efectuate de 14 tari, cu 43 de vapoare si 58 de avioane. Radarul primar a identificat Boeing-ul 777 zburand spre nord, catre stramtoarea Malacca, si apoi catre Marea Andaman, fapt confirmat de FAA, NTSB si AAIB. Suntem foarte siguri ca transponderul avionului si sistemul ACARS au fost oprite intentionat de cineva intre granita malaeziana si Vietnam.” Cu alte cuvinte, deturnare. “Ultima comunicatie dintre avion si satelit a avut loc la 8:11 AM (ora locala). Inca nu avem confirmarea, dar se pare ca radarul primar a surprins Boeing-ul 777 intorcandu-se spre Kuala Lumpur, pentru ca apoi sa zboare spre vest, peste Malaezia.”

“Ancheta se reorienteaza acum spre echipaj si pasageri, iar cautarile in marea Chinei de Sud vor fi sistate. Analizand noile informatii pe care le avem, putem spune ca Boeing-ul 777 a zburat 7,5 ore dupa decolarea din Kuala Lumpur, pe 8 martie. Aeronava disparuta se afla, cel mai probabil, pe coridorul Thailanda – Kazakhstan sau Indonezia – sudul Indiei. Avem de-a face cu o situatie fara precedent, iar operatiunile de cautare si salvare au intrat intr-o noua faza.” Click aici pentru sectiunea dedicata zborului 370, actualizata constant.

Leave a Reply