Industry

British Airways A380 si un zbor-spectacol

alt

Pentru a marca introducerea Airbus A380 pe ruta Londra – Johannesburg, din 12 februarie, British Airways a pregătit oaspeților săi un “zbor spectacol”, îmbinând cu eleganță tot ce au mai bun Marea Britanie și Africa de Sud.

Începând de ieri, 12.02, aeronava A380 zboară pe ruta Londra Heathrow – Johannesburg, aceasta fiind a treia rută British Airways operată cu superjumbo după Los Angeles și Hong Kong. Inițial, Airbus A380 va efectua trei curse pe săptămână, în timp ce alte 11 aeronave Boeing 747-400 vor zbura săptămânal. Până pe 6 martie, British Airways va opera șase zboruri pe săptămână cu A380. Programul de zbor este următorul (ore locale):BA055 LHR 1800 – 0655+1 JNB 388 / miercuri, vineri, duminică

BA056 JNB 2015 – 0510+1 LHR 388 / luni, joi, sâmbătă

BA055 LHR 1910 – 0655+1 JNB 388 / zilnic, mai puțin marți

BA056 JNB 1920 – 0515+1 LHR 388 / zilnic, mai puțin miercuri

“Am realizat de mult timp cât de importantă este Africa de Sud în rețeaua noastră de destinații. În ultimii 82 de ani, ne-am extins programele de zbor, am înființat și dezvoltat parteneriate locale pentru bunăstarea oaspeților noștri. Am anunțat de curând că vom crește numărul de zboruri spre Cape Town, ajungând la trei pe săptămână în această perioadă. O asemenea decizie, precum și introducerea aeronavelor A380 în zborurile spre Johannesburg, demonstrează foarte clar încrederea noastră în această rută,” a declarat Keith Williams, CEO British Airways.

alt

Aeronava a devenit, pentru două ore, un catwalk “la înălțime”, găzduind un spectacol de modă al celor mai renumiți designeri britanici, prezentat de Harrods, celebrul magazin britanic de lux. Ținutele prezentate, parte din colecțiile pentru primăvară – vară 2014, au fost semnate de Stella McCartney, Jenny Packham, Alexander McQueen, Victoria Beckham, Matthew Williamson, Ralph & Russo și Temperley, fiind completate cu încălțăminte Jimmy Choo și bijuterii Astley Clarke, Monica Vinader, Shaun Leane și Lara Bohinc. După prezentarea de modă, aeronava s-a transformat într-o scenă, găzduind un concert live oferit de trupa afro-fusion Freshlyground, a cărei solistă, Zolani, a cântat împreună cu Shakira hitul ”Waka Waka” în deschiderea Cupei Mondiale de Fotbal din 2010. Trupa Freshlyground a interpretat într-o manieră unică ”Shake it” și ”Flower Duet Lakme”, teme muzicale reprezentative pentru British Airways.

La eveniment au luat parte aproximativ 200 de invitați, printre care cunoscuții jucători ai echipei sud-africane de rugby Springbok, Bryan Habana și Flip van der Merwe alături de alți invitați speciali, care s-au bucurat de divertisment de calitate și extravaganță la 10.000 de metri altitudine deasupra Johannesburg-ului. În timpul zborului, oaspeții au savurat o băutură unică, rezultată dintr-o combinație de șampanie și ceai, creată special de The Saxon și celebrul chef din Africa de Sud, David Higgs. Meniul a fost completat de macaroons cu zmeură în culorile drapelului național britanic și decorațiuni din biscuiți cu vanilie.

alt

Leave a Reply