Industry

Alianța Emirates-Qantas aprobată de ACCC

alt

Qantas și Emirates au primit aprobarea finală din partea Comisiei Australiene pentru Concurență și Consumatori (ACCC) pentru parteneriatul global ce va intra în vigoare de la 1 aprilie 2013.

În luna ianuarie a acestui an Comisia Australiană pentru Concurență și Consumatori (ACCC) a aprobat parțial alianța dintre Emirates și Qantas, permițând astfel celor două companii să-și coodoneze prețurile, orarul de zbor și capacitatea înainte de a primi aprobarea finală. Această aprobare din partea autorităților australiene este valabilă pe 5 ani și va fi, cel mai probabil, prelungită după acest termen. Ca parte a acestei înțelegeri atât Emirates cât și Qantas au s-au angajat să mențină cel puțin la nivelul actual capacitatea pe cele 4 rute pe care operează între Australia și Noua Zeelandă. Emirates si Qantas vor oferi 98 de zboruri saptamanale intre Dubai si Australia si mai departe catre 3 continente.

Dacă până acum Singapore era punctul de tranzit pentru zborurile Qantas către / dinspre Europa, de la 1 aprilie Dubai va prelua această funcție. Primul zbor pe care Qantas îl va efectua prin Dubai International, baza Emirates, va avea loc pe 31 martie pe ruta Sydney-Dubai-Londra. Biletele pentru destinații din rețeaua comună a celor două companii aeriene au fost puse în vânzare la mijlocul lui ianuarie, pentru zboruri ce au loc după 31 martie. Din Dubai, pasagerii australieni au conexiuni către 65 de destinații din Europa, Africa de Nord și Orientul Mijlociu. Aproape toate aceste conexiuni către Europa și majoritatea spre Africa de Nord sunt la mai puțin de 4 ore după aterizarea în Dubai.

http://www.youtube.com/watch?v=o2_BexTfI4k

Leave a Reply