Industry

Aeroportul din Cairo, în beznă din iunie

alt

Ministrul egiptean al Aviației Civile a anunțat că Aeroportul Internațional din Cairo va fi închis în fiecare noapte timp de 4 ore din iunie 2013. Motivul? Economisirea curentului electric.

De parcă întreruperea curentului electric timp de 4 ore, în fiecare noapte, nu ar fi fost de ajuns, Wael el-Me’adawi a anunțat și că doar una dintre cele 3 piste ale aeroportului va rămâne operațională în intervalul 1.30 – 5.30 AM. Criticile nu au întârziat să apară, printre contestatari aflându-se și Ministrul Turismului din Egipt. Ministrul Aviației Civile se apără și spune că decizia a fost luată după efectuarea unui studiu precis, în ultimii 2 ani, a zborurilor care aterizează pe aeroportul din Cairo. Studiul a arătat o descreștere sesizabilă a acestora, fapt susținut și de numărul mai mic al turiștilor față de alți ani, fie că vorbim despre oameni de afaceri sau despre cei veniți în concediu.

Wael el-Me’adawi a mai adăugat că taxele colectate de aeroport care corespund celor 27 de zboruri afectate de intervalul respectiv de 4 ore nu sunt suficiente pentru a acoperi costurile uriașe de operare ale aeroportului, în special factura electrică rezultată în urma funcționării non-stop. Dincolo de afectarea imaginii Egiptului, mai ales din punct de vedere turistic, decizia respectivă este privită și ca o reflectare a condițiilor economice în deterioare din Egipt. Nu în ultimul rând, stingerea luminilor timp de 4 ore și a celor două piste, în fiecare noapte, ar putea afecta serios clasificarea Aeroportului Internațional din Cairo. Decizia ar trebui să fie aplicată și pe alte aeroporturi din Egipt, dar Ministrul Turismului a declarat că refuză să o aplice.

alt

Leave a Reply