Industry

09.12.2013, o zi istorică. A luat naștere cea mai mare companie aeriană din lume

alt

După aproape 10 luni de la anunțarea parteneriatului, pe 14 februarie, American Airlines și US Airways au finalizat fuziunea astăzi, 9 decembrie, primind toate aprobările din partea autorităților.

Noul conglomerat va opera sub denumirea American Airlines, va avea o rețea globală cu aproape 6700 de zboruri zilnice spre 330 de destinații în peste 50 de țări și peste 100.000 de angajați la nivel mondial. Acum că fuziunea a fost finalizată urmează procesul delicat de integrare a celor două companii aeriene, proces care s-a dovedit problematic în trecut (vezi United și Continental Airlines, parteneriat anunțat în 2010). Până la terminarea procesului de integrate, cele două site-uri (aa.com și usairways.com), respectiv sistemele de rezervări și programele de fidelizare vor funcționa separat. Codeshare-ul este programat să demareze în februarie 2014.

Primele semne ale fuziunii vor apărea pe 7 ianuarie 2014, dată de la care cele două linii aeriene vor oferi anumite beneficii membrilor frequent flyer. Acțiunile noului conglomerat, denumit formal American Airlines Group, vor fi tranzacționate la Nasdaq sub indicativul AAL. Sediul principal va fi în Dallas/Fort Worth, un hob operațional și corporate urmând să existe și în Phoenix, Arizona. În urma fuziunii, US Airways va părăsi Star Alliance pe 30 martie 2014 și va adera, pe 31 martie, la oneworld, alianță din care American Airlines face acum parte. Este de așteptat ca certificatul unic de operator, care va permite unirea operațiunilor, să fie emis în următoarele 18-24 de luni.

alt

http://www.youtube.com/watch?v=P2shRcr_i6Y

Leave a Reply