Industry

Miles and More, un brand de sine stătător?

alt

Potrivit unor surse apropiate companiei, Lufthansa va vinde programul de fidelizare Miles and More în 2014. O decizie în acest sens va fi luată în primăvară de membrii board-ului.

Dacă board-ul companiei va fi de acord cu vânzarea, Miles and More va fi preluat de o companie independentă în a doua jumătate a anului viitor. Miles and More numără 20 de milioane de membri și este cel mai mare program frequent flyer din Europa. A fost lansat de Lufthansa în 1993 și este folosit de 13 linii aeriene de pe continent. Miles and More joacă un rol important în veniturile Lufthansa. Deși compania nu a publicat cifre oficiale, analiștii din aviației susțin că Miles and More a adus 700 de milioane de euro profit în 2012, o sumă apropiată – dacă nu chiar mai mare – fiind estimată pentru acest an.

Ideea din spatele vânzării este implicarea a cât mai multor membri în programul Miles and More. Potrivit Frankfurter Allgemeine Zeitung, doar o mică parte din cei 20 de milioane de membri zboară în mod constant, iar Lufthansa vrea “să mărească beneficiile pe care le pot avea cei 18 milioane de membri care nu călătoresc, întărind astfel loialtatea acestora.” Asta înseamnă că noul proprietar Miles and More (dacă va fi vândut) va aduce “la bord” mai mulți parteneri de afaceri care vor oferi beneficii adiționale membrilor. Scepticii susțin însă că Miles and More se va schimba în urma vânzării și nu va mai exista ca program de fidelitate “pur” pentru pasagerii care călătoresc des.

http://www.youtube.com/watch?v=ztjFZysoTGk

alt

Leave a Reply