Features

Zonele “secrete” dintr-un 787 Dreamliner

alt

Pasionații nu duc lipsă de fotografii cu cockpit-ul sau interioarele Boeing-urilor 787. V-ați întrebat însă cum arată spațiile dedicate pentru odihna echipajelor? Aeronews vi le prezintă.

Momentan, 787-8 Dreamliner se află în serviciul comercial alături de 17 operatori din întreaga lume, fotografiile făcute la bord – în clasele de călătorie sau în cockpit – fiind numeroase. Tocmai de aceea nu vom insista asupra lor și vă prezentăm spațiile pentru odihna echipajelor (piloți și însoțitori de zbor). Soluția Boeing în acest sens a fost să creeze o “mansardă” deasupra cabinei principale, accesul făcuându-se printr-o scară de mici dimensiuni. Este aceeași abordare ca și în cazul Boeing-urilor 777, iar fotografia de mai jos ne permite să vedem poziționarea spațiului respectiv deasupra cabinei și locașelor pentru bagaje.

alt

La cerere, 787 Dreamliner poate fi configurat cu două asemenea “mansarde”, configurația standard a aeronavei neincluzându-le. Și asta pentru că operatorii care nu zboară / nu vor zbura cu 787 pe rute foarte lungi (vezi Jetstar) pot comanda Dreamliner-ele fără aceste spații de odihnă pentru echipaje. Zona de odihnă a piloților se află în spatele cockpit-ului și include două paturi. Spațiul rezervat însoțitorilor de zbor este poziționat în partea din spate și include 6 paturi. Deși aceste spații înguste nu sunt recomandate persoanelor care suferă de claustrofobie, nu putem să nu remarcăm că ele arată bine, în acord cu designul exterior și interioarele Boeing-urilor 787. Conditii optime pentru vise placute.

alt

alt

alt

Leave a Reply