Industry

Wizz Air: un an de la deschiderea bazei din Sibiu, numar record de pasageri

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa centrală şi de Est şi cel mai mare transportator aerian din România, aniversează în această lună un an de la deschiderea bazei sale din Sibiu, precum şi mai mult de un sfert de milion de pasageri transportaţi din şi spre Sibiu în ultimele 12 luni.

Wizz Air a început operațiunile de pe Aeroportul Internațional Sibiu în 2014 și de atunci a investit mereu în rețeaua sa în continuă creștere, căutând întotdeauna să aducă şi mai multe oportunități de călătorie pentru clienți. În august 2016, Sibiu a devenit a şaptea bază Wizz Air în România, cu o investiţie de mai mult de 100 de milioane de dolari, având alocată o aeronavă modernă Airbus A320, ceea ce a dus la crearea a 36 de noi locuri de muncă în cadrul companiei şi la extinderea reţelei la şase destinaţii către patru ţări. Prin creşterea operaţiunilor de la Sibiu, WIZZ a transportat peste 255.000 de pasageri în ultimele 12 luni, adică o creştere de 168% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Aceste noi oportunități de călătorie sunt accesibile gratuit pasagerilor din Sibiu, dar şi vizitatorilor zonei pe wizzair.com sau prin intermediul aplicației mobile gratuite la preţuri de la 85 RON.

Investiția continuă a companiei în România aduce beneficii sporite comunității locală. Astfel, în primul semestru al anului 2017, județul Sibiu s-a clasat în top patru al regiunilor din România care au atras turiști străini, cu o creștere de 6,7% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Creşterea rapidă a operaţiunilor Wizz Air în România va continua să stimuleze economia locală, așa cum s-a întâmplat de altfel în ultimii 10 ani şi va spori forţa de muncă în sectoarele aviației şi turismului din România şi va sprijini anul acesta mai mult de 5.700 de locuri de muncă în industrii asociate din întreaga ţară. În 2018, WIZZ oferă în total peste 9,2 milioane de locuri la vânzare, de pe 10 aeroporturi din România, pe 142 de rute către 20 de țări. Deja cea mai mare companie aeriană din România, Wizz Air va avea alocate în România anul viitor 24 de aeronave, inclusiv şapte aparate de zbor Airbus A321 ultra-eficiente cu 230 de locuri şi având în echipă peste 800 de angajați locali orientați spre client.

Sorina Ratz, Wizz Air Communications Manager a declarat: “În această lună, sărbătorim un an de operațiuni de succes ale bazei noastre de la Sibiu, împreună cu un nou record de pasageri. Investiția noastră în cea de-a şaptea bază românească de la Sibiu a generat beneficii mari pentru comunitatea locală prin crearea de noi locuri de muncă, dar şi prin stimularea economiei locale și a turismului. Cu peste 255.000 de pasageri transportați pe rutele low-cost ale WIZZ din Sibiu în ultimele 12 luni, sectorul turistic din Sibiu s-a dezvoltat, iar zona s-a clasat recent printre primele patru județe cu cele mai bune performanțe în ceea ce privește numărul de vizitatori străini care aleg regiunea pentru relaxare, conform statisticilor din prima jumătate a anului. Avem un parteneriat fructuos cu Aeroportul Internațional Sibiu, iar echipa noastră locală abia aşteaptă să întâmpine pasagerii la bordul aeronavelor moderne WIZZ! ”

La rândul lui, Marius Ioan Gîrdea, directorul general al Aeroportului Internaţional Sibiu, afirmă: “Astăzi sărbătorim primul an de la inaugurarea bazei de operare Wizz Air la Aeroportul Internațional Sibiu. Dacă la deschiderea bazei de operare și a celor 4 rute noi spre Nuremberg, Milano, Madrid și Memmingen susțineam că Aeroportul Internațional Sibiu are potențial de dezvoltare către destinații din Europa, pe parcursul acestui an comunitatea din aria de deservire a confirmat faptul că eforturile întreprinse de echipa aeroportului au fost canalizate în direcția corectă, dovadă fiind numărul de pasageri transportați. De o performanță notabilă se bucură toate rutele operate de compania Wizz Air pe Aeroportul Internațional Sibiu, ceea ce indică faptul că există cerere și interes din partea comunității deservite pentru destinațiile operate la Aeroportul Internațional Sibiu.”

Leave a Reply