Industry

Wizz Air, TAROM si alte companii aeriene si-au suspendat zborurile spre Tel Aviv

alt

La nici o saptamana dupa MH17 aviatia de linie se confrunta cu o noua “turbulenta”. Cateva companii – si lista creste – au anuntat ca-si suspenda zborurile spre Tel Aviv. Motivul?

UPDATE 23 iulie, 11:10 Si agentia europeana EASA recomanda companiilor aeriene de pe “batranul continent” sa nu mai zboare la Tel Aviv pana la noi instructiuni. “The European Aviation Safety Agency issued a Service Information Bulletin with strong recommendation to avoid Tel Aviv Ben Gourion International Airport until further notice. The recommendation applies to all European airlines.”

UPDATE 22 iulie, 23:30 Compania Wizz Air si-a suspendat toate zborurile spre Tel Aviv pana miercuri, 23 iulie, si va reveni cu noi informatii pe wizzair.com. TAROM a anulat zborul RO153 care trebuia sa decoleze marti seara la 20:55. Pe site-ul sau, compania a precizat: “Ca urmare a mesajelor primite din partea autoritatilor de pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, cursa RO 153/4 Bucuresti-Tel Aviv-Bucuresti din data de 22.07.2014 a fost anulata pentru ca nu putea fi operata in siguranta. O parte din pasageri au fost cazati de catre TAROM la hotel. Compania TAROM le sta la dispozitie celor care doresc ramburs sau rebooking la biletele de avion in agentiile sale sau prin call center. In functie de evolutia evenimentelor, va vom tine la curent cu privire la urmatoarele curse pentru aceasta destinatie.”

Marti, 22 iulie, canalele de stiri din intrega lume informau ca o racheta a cazut la 1,6 km de aeroportul international Ben Gurion din Tel Aviv. Delta a fost prima care a reactionat, anuntand ca-si suspenda toate zborurile catre Tel Aviv din motive de siguranta. Au urmat United, American Airlines si Air Canada, care au spus ca zborurile spre TLV sunt suspendate “pe termen nedefinit”. De altfel, un Boeing 747 Delta aflat in zbor peste Mediterana (zborul 468 New York-Tel Aviv) a fost redirectionat spre Paris CDG. Avea la bord 273 de pasageri si 17 membri ai echipajului.Reactia FAA (Federal Aviation Administration, SUA), nu a intarziat sa apara. Printr-un comunicat publicat pe 22 iulie la 19:15 ora Romaniei, FAA interzice companiilor aeriene americane sa zboare la Tel Aviv in urmatoarele 24 de ore. Dupa expirarea acestui NOTAM, care se refera doar la operatorii din Statele Unite, FAA va reveni cu un update. Este de asteptat ca miercuri, 23 iulie, si agentia europeana EASA (European Aviation Safety Agency) sa emita o informare similara care sa vizeze toate companiile aeriene din Europa.

Chiar si asa, cateva companii de pe “batranul continent” au urmat exemplul celor din SUA invocand aceleasi motive de siguranta a pasagerilor. Grupul Lufthansa (Lufthansa, Austrian, Swiss si Germanwings) si-a anulat toate zborurile spre Ben Gurion in urmatoarele 36 de ore. Air France, KLM, British Airways si Norwegian au spus ca le suspenda pe termen nedefinit, in timp ce airberlin le-a suspendat pana miercuri, 23 iulie. Scandinavian Airlines (SAS) a anulat un zbor marti si unul miercuri, zi in care va lua o decizie legata de alte anulari. Este de asteptat ca si alte companii aeriene sa-si suspende zborurile spre Tel Aviv. Verificati site-urile companiilor aeriene si canalele social media pentru update-uri.

Leave a Reply