Industry

Virgin Atlantic testează Google Glass

alt

Începând din 12 februarie, staff-ul concierge Virgin Atlantic din Upper Class Wing – Terminalul 3, aeroportul Londra Hethrow – utilizează ochelarii Google Glass pentru a oferi pasagerilor premium o experiență high-tech, personalizată.

Virgin Atlantic devine prima companie aeriană din lume care testează cum noile tehnologii precum Google Glass pot optimiza experiența de călătorie a pasagerilor și cum pot îmbunătăți eficiența angajaților. Perioada de test Google Glass va dura 6 săptămâni. Din momentul în care pasagerii Upper Class ies din limuzinele cu șofer care îi aduc la Upper Class Wing (Terminalul 3 Heathrow), staff-ul Virgin Atlantic ce poartă Google Glass începe procesul de check-in. În acest timp, angajații Virgin vor oferi călătorilor informații actualizate despre zborul lor, starea vremii și evenimentele ce au loc la destinație. În viitor, tehnologia i-ar putea informa pe angajații Virgin Atlantic și despre preferințele culinare ale pasagerilor. După terminarea perioadei de test și analizarea rezultatelor, oficialii Virgin Atlantic vor decide dacă vor implementa Google Glass la scară mai largă.

Testarea ochelarilor Google Glass vine în urma unui sondaj major efectuat în rândul a 10.000 de pasageri care aleg avionul ca mijloc de transport. Deși numărul acestor călători a crescut în ultimii ani, rezultatele sondajului arată că experiența de călătorie a involuat. Astfel, Virgin Atlantic se alătură pasagerilor și susține introducerea mai multor inovații și a unor abordări originale pentru revigorarea experienței în zbor. Ce au răspuns călătorii:

– 42% la nivel mondial (53% în Marea Britanie) au spus că zborul nu mai este la fel de strălucitor ca în trecut;
– 55% și-ar dori Wi-Fi la bord, în timp ce 60% ar prefera geamuri mai mari și mai mult spațiu în avion;
– 30% dintre pasagerii britanici chestionați ar dori meniuri personalizate, pe care să le poată comanda înaintea zborului, 19% optând pentru cărți de îmbarcare electronice;
– În proporție de 41%, pasagerii britanici spun că sistemul de divertisment la bord este pe primul loc în topul preferințelor atunci când zboară;
– Pasagerii niponi preferă băuturile gratuite (47%), iar divertismentul la bord îi încântă în proporție de 39%;
– 73% dintre pasagerii chestionați ar dori avioane mai silențioase;
– În proporție de 68%, pasagerii britanici susțin aeronavele care zboară cu combustibili alternativi (biokerosen) sau energie solară.

alt

alt

Leave a Reply