Military

VIDEO: Zbor extrem prin Canalul Corint

alt

În premieră mondială, Peter Besenyei, unul dintre cei mai talentati piloti din lume si o adevarata legenda a aerului, a traversat Canalul Corint la mansa avionului sau de acrobatii.

Lung de 6,4 km si lat de numai 21,4 metri, Canalul Corint a fost “terenul de joaca” pentru faimosul pilot ungur Peter Besenyei, campion mondial al primului sezon Red Bull Air Race. Peter a reusit sa treaca cu avionul printre cele doua maluri ale Canalului Corint si sa faca niste manevre si trick-uri in aer care au uimit audienta. Aeronava pilotata a fost un Extra 300S D-EFBY ce cantareste aproximativ 608 kg, are peste 300 CP si o anvergura a aripilor de 8 metri. Cu astfel de dimensiuni, nu i-a ramas foarte mult spatiu intre cele doua maluri ale Canalului Corint. Dupa aceasta nebunie, Besenyei a crescut gradul de dificultate si a realizat si cateva trick-uri foarte riscante in cea de-a doua trecere. Ungurul si-a continuat demonstratia cu un zbor pe sub batranul pod din Corint, urmat de o urcare verticala si o coborare in Canal. Construit in 1893, Canalul este unul artificial si leaga Golful Corint din Marea Ionica de Golful Saronic din Marea Egee. 

“Este un vis devenit realitate. Canalul Corint este o locatie istorica si intotdeauna a fost o provocare pentru mine. Grecia este o tara minunata. A fost cu adevarat o experienta unica!”, a afirmat Peter Besenyei, campion mondial al primului sezon Red Bull Air Race.

In varsta de 57 de ani, Peter si-a inceput cariera in aviatie ca pilot de teste pentru Fortele Aviatiei Ungare si ca instructor de acrobatie. Este cel mai cunoscut si apreciat pilot in tara sa, iar cu cativa ani in urma a atras atentia la nivel mondial dupa ce a zburat cu susul in jos pe sub Podul cu lanturi din Budapesta care traverseaza Dunarea. 

A doua etapa din sezonul 2014 Red Bull Air Race va avea loc pe 12-13 aprilie la Rovinj (Croatia), o locatie noua in calendar. Prima etapa a avut loc pe 28 februarie – 1 martie in Abu Dhabi. Evenimentul din Croatia poate fi urmarit live aici. Pentru calendarul complet Red Bull Air Race 2014, click aici.

alt

http://www.youtube.com/watch?v=pxvtrXtuk8Y

Leave a Reply