Industry

VIDEO / Wizz Air: 100 de avioane in flota, livery special pe un Airbus A321 (HA-LTD)

By 04-06-2018 June 5th, 2018 No Comments

Wizz Air a receptionat astazi, in cadrul unui eveniment desfasurat pe aeroportul din Budapesta, avionul cu nr. 100: un Airbus A321ceo (HA-LTD) vopsit in livery special.

Propulsata de motoare IAE V2500, aeronava ofera 230 de locuri si beneficiaza de Smart Lavs – “design optimizat pentru toalete care permite instalarea mai multor scaune si o inclinare mai pronuntata a spatarelor”. HA-LTD va zbura in intreaga retea Wizz Air ce include 141 de destinatii din 44 de tari. In urmatorii ani, Wizz Air va receptiona inca 268 de Airbus-uri din gama A320, gama ce ofera 4 versiuni (100-244 de locuri). Tot astazi a fost anuntata si Fundatia WIZZ. Reflectând importanța tot mai mare a Wizz Air pentru comunitățile deservite, Fundația WIZZ își va concentra activitatea pe 4 domenii: sănătate, educație, îngrijire pentru copii și ajutor de urgență.

SHINY / wizzair.com’ 100th Airbus, an A321 (HA-LTD), taxiing at Budapest Airport. Video (watch HD): BUD airport.Photos: http://aeronews.ro/wizz-air-100-de-avioane-in-flota-livery-special-pe-un-airbus-a321-ha-ltd/

Publicată de Aeronews pe Marţi, 5 iunie 2018

Flota Wizz Air a crescut la 100 de aeronave în doar 14 ani de la începerea operațiunilor, oferind cu mândrie celor peste 155 de milioane de pasageri prețuri scăzute și realizând zboruri accesibile pentru și mai mulți oameni decât oricând. Wizz Air continuă să-și dezvolte rețeaua și să stimuleze piețele pe care le deservește prin prețuri mici, ceea ce conduce spre ambiția de a deveni una dintre primele cinci companii aeriene din Europa. Planurile de viitor ale Wizz Air sunt susținute de comenzile deja angajate pentru alte 268 de aeronave de ultimă generație pentru livrare până la sfârșitul anului 2026, ceea ce va aduce flota la aproape 300 de aeronave, transportând 100 de milioane de pasageri pe an, susținută de o echipă de 10.000 de colegi. Un accent deosebit pe digitalizare va permite Wizz Air să devină în același timp o companie care se concentrează și mai mult asupra clienților, dar și să-și eficientizeze și mai mult activitatea.

Flota modernă WIZZ, cu o medie de 4,6 ani, este un element esențial în modelul de afaceri ultra low-cost al companiei aeriene, împreună cu caracteristicile modelului Airbus A321, fiind cele mai eficiente avioane cu un singur culoar întâlnite la această oră. Numărul mai mare de locuri din Airbus A321 comparativ cu Airbus A320 înseamnă că primul model este mai eficient și mai prietenos cu mediul înconjurător, și că A321ceo oferă o reducere cu 10% a costului unitar în comparație cu Airbus A320ceo. Până în 2023, 75% din locurile Wizz Air vor fi la bordul unui Airbus A321. O nouă etapă va începe în 2019, când companiei îi va fi livrat primul avion din familia Airbus A320neo, o aeronavă ale cărei motoare cu tehnologie de ultimă generație vor asigura o reducere cu 10% a costurilor unitare față de actualul Airbus A321ceo. Aeronavele vor fi propulsate de motoarele Pratt & Whitney PW1100G-JM, motorul cel mai ecologic și cel mai silențios din clasa sa, care va oferi un avantaj de combustibil de cel puțin 16% comparativ cu modelul A321ceo.

Wizz Air continuă să-și extindă masiv rețeaua ce numără acum 600 de rute, cu 100 de rute ce vor începe în 2018 și 2019. În România, 4 noi servicii aeriene au început deja în acest an, incluzând aici zboruri din București și Cluj–Napoca spre însorita Atena. Alte 16 noi rute urmează să fie lansate, ca urmare a extinderii continue în regiune. În 2018, flota companiei din România va crește cu încă 4, ceea ce înseamnă un total de 25 de aeronave, iar capacitatea de locuri se va mări cu 15% de la an la an, contribuind la economia locală și furnizând mai mult de 1.000 de locuri de muncă directe la Wizz Air și stimulând piața locală în domeniile de aviație și turism, dar și susținând peste 5.300 de locuri de muncă pe an.

100 AND COUNTING / As wizzair.com’s fleet reaches 100th aircraft, the #lowcost carrier unveils a special livery on…

Publicată de Aeronews pe Luni, 4 iunie 2018

József Váradi, Wizz Air Chief Executive Officer declară: „Când am început activitatea Wizz Air în 2004, am știut că această companie aeriană va schimba viața oamenilor și va oferi zboruri accesibile pentru mai mulți oameni decât oricând. Concentrarea noastră absolută asupra realizării celui mai scăzut cost posibil de operare și, prin urmare, furnizarea celor mai mici prețuri de pe piață, a făcut ca Wizz Air să devină o companie aeriană de 100 de avioane la numai 14 ani de la primul său zbor. O și mai impresionantă creștere se va produce de acum înainte, întrucât așteptăm cu nerăbdare livrarea aeronavelor A320neo la începutul anului 2019, dotate cu tehnologie de utlimă generație. Cu sprijinul continuu al partenerilor noștri pe termen lung, Airbus și Pratt & Whitney, precum și cu acordurile de ratinguri de credit pentru investiții, toate acestea ne vor conduce spre obiectivele noastre de a deveni liderul incontestabil de costuri reduse și una dintre primele cinci companii aeriene din Europa, precum și oferirea de oportunități de călătorie fără egal și unice la cele mai mici prețuri pentru și mai mulți pasageri.”

„Wizz Air a început operațiunile sale acum 14 ani cu Airbus. Astăzi, WIZZ a devenit o poveste de succes și suntem mândri că am jucat un rol important în această călătorie, oferind cele mai eficiente aeronave cu cele mai mici costuri de operare combinate cu confortul imbatabil în cea mai mare cabină de aeronavă un singur culoar la ora actuală”, spune Eric Schulz, Airbus Chief Commercial Officer. „Motoarele noastre V2500 au propulsat Wizz Air încă de la primul său zbor din 2004 și suntem onorați că echipăm astăzi aeronava cu numărul 100”, spune Jessica Villardi, regional vice president for Europe, Russia and CIS la Pratt & Whitney, care continuă: „Așteptăm cu nerăbdare să continuăm colaborarea cu WIZZ în anii următori.”

Leave a Reply