Uncategorized

VIDEO: Un roman se afla la bordul avionului prabusit. Ultimele imagini inainte de decolare

alt

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat ca un roman cu dubla cetatenie se afla la bordul avionului prabusit. A aparut si un clip de 14 secunde inregistrat de un pasager malaezian in avion, inainte de decolarea din Amsterdam, pe care vi-l prezentam.

UPDATE 15:05 / Daily Mail a publicat fotografiile unora dintre pasageri. Unul dintre copiloti, Firdaus Rahim (doar 27 de ani), si-a facut un selfie in camera de hotel din Amsterdam. Lista completa cu cei 15 membri ai echipajului este disponibila aici.

alt

Familia a cerut autoritatilor ca datele romanului sa nu fie facute publice. Tanarul cu cetatenie dubla (romano-americana) era student la Universitatea de Medicina si Farmacie din Cluj-Napoca si se afla in avion alaturi de prietena lui, cetatean german. Alaturi de alti 106 pasageri care faceau acest lucru, ei ar fi calatorit la International AIDS Conference, conferinta despre SIDA ce urma sa inceapa duminica la Melbourne.

A fost actualizata si lista cu numarul pasagerilor si nationalitatea acestora. Conform ultimului update, la bord se aflau 173 olandezi, 44 malaezieni, 27 australieni, 12 indonezieni, 9 britanici, 4 germani, 4 belgieni, 3 filipinezi, un canadian, un neo-zeelandez si romanul despre care va spuneam. Autoritatile malaeziene au confirmat ca Boeing-ul 777-200ER implicat in accident avea toate reviziile in regula si acumulase 75.322 ore de zbor in 11.434 de cicluri. Inmatriculat 9M-MRD, avionul era al 84-lea Boeing 777 produs si a fost livrat Malaysia Airlines pe 29 iulie 1997. Era configurat in doua clase de calatorie, 35 de locuri la Business si 247 in Economy.

In paralel, pe Instagram a aparut un clip de 14 secunde filmat de malaezianul Md Ali Md Salim inainte de decolarea din Amsterdam. Pasagerul era student la universitatea Erasmus din Rotterdam si se indrepta spre casa. Clipul arata imagini din interior si pasageri care isi pun bagajele deasupra scaunelor, pe fundal auzindu-se vocea comandantului, care face anunturile obisnuite. Se pare ca si acest pasager a intuit ca ceva rau urmeaza sa se intample daca citim comentariul sau publicat alaturi de clip: “Sunt putin nervos.”

Sectiunea Aeronews dedicata zborului MH17, actualizata constant.

http://www.youtube.com/watch?v=mhJHfP3WOhA

alt

Leave a Reply