Uncategorized

VIDEO / Update 18 iulie – zborul MH17

By 18-07-2014 September 8th, 2014 No Comments
alt


Malaysia Airlines a actualizat numarul pasagerilor (283) si a anuntat ca toate zborurile sale europene vor urma alta ruta. Un cuplu scotian a pierdut zborul MH17 pentru ca era plin, scapand astfel cu viata.

Toate informatiile publicate pe 17 iulie pe Aeronews despre zborul MH17. Sectiunea Aeronews dedicata zborului MH17, actualizata constant.

18 iulie, 08:15 / In tara noastra, MAE a activat celula de criza, iar ROMATSA este pregatita sa faca fata traficului aerian suplimentar de deasupra Romaniei.

VIDEO: Momentul in care racheta sol-aer ar lovi Boeing-ul 777 Malaysia Airlines.

In al doilea comunicat emis in aceasta dimineata (vineri, 18 iulie) Malaysia Airlines confirma ca pilotii nu au trimis nici un apel de urgenta, semn ca totul s-a intamplat foarte repede (explozie, cel mai probabil, cauzata de o racheta trasa asupra avionului). Ruta urmata de Boeing-ul 777-200ER Malaysia Airlines fusese declarata “sigura” de International Civil Aviation Organisation. ICAO a precizat ca spatiul aerian pe care avionul il traversa nu era supus restrictiilor, lucru confirmat si de FAA (SUA).


La bord se aflau 283 de pasageri, printre care 3 infanti, si 15 membri ai echipajului, toti de nationalitate malaeziana. In total, 298 persoane. Nationalitatea unor pasageri urmeaza sa fie determinata:

Olandezi 154
Malaezieni 43 (inclusiv 15 echipaj si 2 infanti)
Australia 27
Indonezia 12 (inclusiv 1 infant)
Marea Britanie 9
Germania 4
Belgia 4
Filipine 3
Canada 1
Necunoscut 41
Total 298

alt

Extras din declaratia Primului-Ministru malaezian, Najib Razak:

Guvenul Malaeziei trimite o echipa speciala la Kiev (Disaster Assistance and Rescue Team), dar si personal medical. Potrivit informatiilor furnizate de controlorii de trafic din Ucraina, avionul se afla la 48 de grade 7 minute 23 secunde nord si 38 grade 31 minute 33 secunde est. Oficialii ucraineni cred ca avionul a fost doborat, dar nu putem inca sa confirmam acest lucru. Trebuie insa – si vom face asta – sa aflam ce s-a intamplat cu zborul MH17. Nici o piatra nu trebuie lasata neintoarsa in acest sens! Daca intr-adevar avionul a fost doborat, cei vinovati trebuie sa platesca si sa fie deferiti Justitiei. Este o zi tragica intr-un an deja tragic pentru Malaezia (vezi zborul MH370). Declaratia integrala este disponibila aici.

S-au nascut a doua oara

Barry si Izzy Sim, un cuplu din Scotia, si infantul lor trebuiau sa se afle la bordul avionului Malaysia Airlines, dar pentru ca zborul era plin au fost pusi pe un zbor KLM ce urma sa decoleze mai tarziu. Aceasta schimbare le-a salvat viata. Izzy a spus ca atat ea, cat si sotul ei erau fideli Malaysia Airlines si nu ar fi calatorit cu alta companie aeriana, dar se bucura enorm ca lucrurile au stat asa dupa aflarea vestii legate de prabusire.

Simone La Posta si sotul ei, un cuplu australian, au scapat cu viata dupa ce au decis sa zboare din Amsterdam spre Kuala Lumpur cu o zi mai devreme, pe 16 iulie. Initial, ei avea bilete pentru zborul MH17, dar le-au schimbat in ultimul moment.

http://www.youtube.com/watch?v=brZ7FODl68s

http://www.youtube.com/watch?v=hOaz8uK9iCQ

alt

alt

alt

alt

Leave a Reply