Industry

VIDEO / Qantas: non-stop din estul Australiei spre Londra si New York, upgrade A380

Pana in 2022, Qantas vrea sa ofere zboruri non-stop intre Coasta de Est a Australiei si Londra, New York, Paris si Rio de Janeiro. Totodata, operatorul oneworld a anuntat modificari pentru A380-urile din flota la nivelul interiorului.

Prin zborurile non-stop catre aceste destinatii, Project Sunrise isi propune sa scurteze calatoria intre Londra si Melbourne/Sydney/Brisbane cu pana la 4 ore, respectiv pana la 3 ore pentru zborurile din New York, operate acum cu escala. Potrivit Qantas, un zbor non-stop intre Sydney si New York ar dura 18 ore si 7 minute, in timp ce un zbor direct spre Londra ar dura 20 de ore si 20 de minute. Altfel spus, cu aproape 3 ore mai mult decat cel mai lung zbor non-stop al momentului: Doha-Auckland cu Qatar Airways – 17 ore si jumatate.

https://youtu.be/980wT3_27b4

Acum, nici un avion de pasageri nu poate opera non-stop rutele dorite de Qantas, motiv pentru care operatorul membru oneworld le-a cerut gigantilor Airbus si Boeing sa dezvolte o asemenea versiune pe care Qantas o va comanda. Viitorul Boeing 777X, dar si Airbus A350-900ULR (Ultra Rong Range, Singapore Airlines client de lansare) se apropie de ceea ce vrea Qantas, insa nu pot acoperi non-stop aceste rute. Asa cum stiti deja, pe 24 martie 2018 Qantas va deschide ruta non-stop Perth-Londra (17 ore), operata cu 787-9 Dreamliner. Debutul comercial Qantas 787-9 va avea loc in octombrie intre Melbourne si Los Angeles, inlocuind actualul 747-400ER. Qantas a comandat 8 Dreamlinere 787-9 care vor intra in flota incepand din octombrie.

A380, modificari la nivelul interiorului

Pentru a face fata cererii crescute pentru locurile premium pe zborurile spre SUA, Europa si Asia, Qantas va modifica interiorul celor 12 A380 din flota in cadrul unui upgrade evaluat la mai multe milioane de dolari. Integrarea noului design va fi coordonata de Airbus. Lucrarile la primul A380 vor incepe in al doilea trimestru 2019, toate superjumbo-urile QF urmand sa fie modernizate pana la sfarsitul lui 2020 dupa cum urmeaza:

– Pe puntea superioara, 30 de scaune vor fi scoase din Economy, ceea ce va permite instalarea a 6 fotolii Business Class si 25 de locuri Premium Economy.

– Astfel, numarul locurilor din A380 va creste cu 1%, in timp ce numarul locurilor premium va creste cu 27% fata de actuala configuratie.

– Skybeds din Business Class vor fi inlocuite cu noile Business Suites Qantas, denumite “mini First Class” de catre calatorii frecventi. Fiecare loc va avea acces direct la culoar.

– Vor fi instalate noile scaune Premium Economy in configuratie 2-3-2. Aceste scaune sunt cu 10% mai late decat actualul model si vor debuta in octombrie pe 787-9.

– Partea din fata a puntii superioare A380 va fi reconfigurata pentru redesenarea lounge-ului, pasagerii First si Business Class avand astfel mai mult spatiu la dispozitie pentru a se relaxa si a servi masa.

– First Class-ul va ramane neschimbat ca layout, pe puntea principala. Fiecare apartament va fi insa imbunatatit si va primi ecrane mai mari ale sistemului IFE.

– Noi perne ale scaunelor in Economy Class si sistem de divertisment la bord imbunatatit.

Leave a Reply