Industry

VIDEO: Incident Saudi Arabian 767 la Medina

alt

Duminică, 5 ianuarie, la ora locală 04:15, un Boeing 767-300ER Saudi Arabian Airlines (HS-BKE) a aterizat de urgență pe aeroportul Mohammad Bin Abdulaziz Airport (MED) din Medina, Arabia Saudită, după ce jamba dreaptă nu s-a deschis la aterizare.

Boeing-ul 767-300ER (HS-BKE) cu 315 persoane la bord, 299 pasageri si 16 membri ai echipajului, venea din Iran, orasul Mashhad (zborul 4841). Aeronava fusese închiriată de pelerini iranieni care doreau să ajungă la Medina. Potrivit autoritatilor locale, piloții au raporat probleme la trenul de aterizare, jamba dreaptă refuzând să coboare în poziția “lock” (zăvorât). După două go-around-uri, încercând să coboare jamba dreapta, piloții au decis aterizarea de urgență. Jamba a rămas aproape retrasă, în ciuda eforturilor piloților de a o coborî prin metode alternative. Astfel, piloții au cerut ca echipele de intervenție să fie lângă pistă, care a fost acoperită cu un strat de spumă pentru a atenua contactul cu solul. Acest moment a fost surprins în clipul de mai jos, scânteile provocate de contactul carcasei motorului cu pista fiind vizibile.

Aeronava s-a oprit pe suprafața asfaltată a pistei, sprijinindu-se pe carcasa motorului drept, cu jamba față suspendată în aer. Toboganele de urgență au fost umflate și extinse, pasagerii fiind evacuați cu ajutorul acestora, conform procedurilor în vigoare. Incidentul s-a soldat cu 29 de răniți. 17 persoane, cu rani minore, au fost tratate la fata locului, restul de 18 fiind duse la spital, aflam din comunicatul Saudia. În următoarele 24 de ore aeroportul internațional din Medina (MED) va fi închis pentru îndepărtarea aeronavei avariate și curățarea pistei. Mai multe fotografii cu Boeing-ul 767-300ER avariat găsiți pe pagina Aeronews de Facebook.

http://www.youtube.com/watch?v=KX0l54XOHGM

http://www.youtube.com/watch?v=fZ_JWzi61bQ

alt

alt

alt

alt

alt

Leave a Reply