Industry

VIDEO / Cele mai periculoase aeroporturi din lume: Chagual, Peru

De pe plaja Barra (Scotia) prezentata ultima data, astazi ne mutam pe varf de munte. Concret, ajungem in Peru, pe micul aeroport Chagual.

Aeroportul Chagual (ICAO: SPGL) este situat la o altitudine de 1209 metri deasupra nivelului marii, pe valea raului Rio Maranon. Acest aeroport dispunde de o singura pista cu o lungime de 1200 metri si o latime de 18 metri.

Altitudinea ridicata, conditiile meteo, dar si locul unde e amplasat transforma Chagual in cel mai periculos aeroport din lume, pentru multi. Approach-ul este cel mai mare obstacol pentru avioanele care aterizeaza pe Chagual. Cand vin la aterizare pe pista 14, pilotii sunt nevoiti sa se strecoare printr-o vale inconjurata de stanci si sa faca treceri la joasa altitudine, pentru ca in final sa vireze strans la stanga inainte sa puna aeronava pe sol. Pilotii folosesc mereu pista 14 pentru aterizare si pista 32 pentru decolare.

In momentul de fata nu exista vreo companie care sa ofere zboruri regulate catre / de pe Chagual. Cele mai intalnite aeronave pe acest aeroport sunt Beechcraft B200. Pana acum, pe aeroportul Chagual nu au fost inregistrate incidente. Text: Rares Mandu.

Leave a Reply