Industry

VIDEO / Cele mai periculoase aeroporturi din lume: Barra, Scotia

Dupa ce in articolul precedent v-am prezentat un aeroport din Caraibe, astazi aterizam in Scotia, pe un aeroport mai mic: Barra. Un text de Rares Mandu.

Aeroportul Barra (IATA: BRR, ICAO: EGPR), cunoscut ca si Eoligarry Barra, este un aeroport situat pe insula Barra din nord-vestul Scotiei. Acest aeroport dispune de 3 piste, toate cu o lungime de pana in 900 m. Acest aeroport nu are un approach dificil si nici macar o pista scurta, singurele aeronave care opereaza aici fiind cele de tip STOL.

Detaliul interesant la acest aeroport: avioanele nu aterizeaza pe o pista asfaltata sau una de pamant, ci direct pe plaja! Aeronavele nu pot ateriza oricand pe Barra, ci doar in timpul refluxului. De mentionat ca Barra este singurul aeroport din lume unde avioanele comerciale aterizeaza direct pe plaja.

Barra nu este licentiat pentru a oferi servicii pe timp de noapte, dar – in caz de urgenta – pistele sunt luminate de masini pentru a oferi pilotilor niste puncte de reper. Flybe este singurul operator care ofera servicii regulate de pe Barra spre o singura destinatie: Glasgow. Desi cursele sunt oferite de Flybe, ele sunt operate de Loganair cu aeronave de tip DHC-6 Twin Otter. Foto: Bernd Sturm, James Gardner, Thirtythousand.

1923576
Barra-airport-from-the-air

Leave a Reply