Features

VIDEO: Cel mai mare avion din hârtie

By 25-01-2014 September 8th, 2014 No Comments
alt

Are aproape 14 metri lungime și a fost desenat de un băiat de 12 ani care a învățat origami uitându-se pe YouTube. Mai mult decât atât, Desert Eagle Arthur a efectuat și primul zbor.

Muzeul Pima Air and Space din Tucson, Arizona, a organizat un concurs dedicat copiilor pentru construirea de avioane uriașe din hârtie. Proiectul câștigător a aparținut lui Valdenegro Arturo, în vârstă de 12 ani, care a învățat origami uitându-se pe YouTube. Alături de biroul de design Art Thompson, Arturo a participat la construirea lui Desert Eagle Arthur. Rezultatul? Cel mai mare avion din hârtie pe plan mondial, cu o greutate de 363 kg, o lungime de 13,7 metri și o anvergură a aripilor de 7,3 metri.

Aeronava a putut fi admirată nu doar static, ci și dinamic. Cu ajutorul unui elicopter, Desert Eagle Arthur a ajuns la 820 de metri deasupra deșertului Sonoran, de unde a coborât spre pământ timp de 10 secunde cu o viteză de 160 km/h. Încântat de reușita sa în această competiție, tânărul Valdenegro a declarat că vrea să devină proiectant în aviație când se va face mare. Toate fotografiile, pe pagina Aeronews de Facebook. Click aici pentru alt proiect interesant, un Boeing 777 realizat din hârtie cartonată.

alt

Leave a Reply