Features

VIDEO: Avioane, trenuri si automobile

alt

Ce spuneți despre un aeroport a cărui pistă este traversată de o cale ferată? Sau despre un aeroport cu pista intersectată de o șosea? Departe de a fi doar povești, ele există în realitate.

Bun venit în Noua Zeelandă, pe Coasta de Est. Aici se află Gisborne, un aeroport regional tranzitat anual de 150.000 de pasageri, aeroport ce oferă peste 60 de zboruri interne și se întinde pe 160 de hectare. Nu asta îl face special, ci faptul că pista principală – mai are trei piste secundare, pe iarbă – este traversată de calea ferată Palmerston North – Gisborne. Calea ferată este activă zilnic între 8:30 și 20:30, fiind închisă pe timpul nopții. De multe ori se întâmplă ca avioanele să cedeze calea trenului sau invers, misiunea dirijării acestora revenind oficialilor aeroportului.   

alt

alt

Un alt aeroport aparte, singurul de acest gen din lume, este cel din Gibraltar (North Front Airport), peninsula care se întinde pe doar 6,8 kmp. Lipsa spațiilor plate de aici se traduce prin intersectarea singurei piste a aeroportului de către Winston Churchill Avenue, cea mai aglomerată stradă din Gibraltar. De fiecare dată când un avion decolează sau aterizează, traficul este oprit cu ajutorul barierelor și semnalelor luminoase. Din fericire pentru șoferi, zborurile nu sunt foarte dese: cam 30 în fiecare săptămână, către și dinspre Marea Britanie.

alt

alt

alt

http://www.youtube.com/watch?v=DJ5Wo5CteEA

Leave a Reply